• Obeležena godišnjica smrti Kralja Milana u Krušedolu

  U manastiru Krušedol na Fruškoj gori, gde se nalazi grob kralja Milana Obrenovića, juče je obeležena 122. godišnjica njegove smrti, piše RTV. U ime Vlade Srbije i Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije državnu ceremoniju je predvodio ministar za rad, zapošlavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković. – On nije bio samo prvi kralj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obeležena godišnjica smrti Kralja Milana u Krušedolu

  U manastiru Krušedol na Fruškoj gori, gde se nalazi grob kralja Milana Obrenovića, juče je obeležena 122. godišnjica njegove smrti, piše RTV.

  U ime Vlade Srbije i Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije državnu ceremoniju je predvodio ministar za rad, zapošlavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

  – On nije bio samo prvi kralj novovekovne Srbije, to je bio čovek čijim je vojevanjem na bojnom polju, ali i političkim delovanjem na evropskoj i svetskoj sceni, Srbija povratila svoju međunarodno priznatu nezavisnost i posle više vekovnog ropstva pod otomanskim Turcima vratila se u porodicu nezavisnih suverenih nacija – rekao je tom prlikom Selaković.

  On je najavio da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 2028. godine organizovati “povratak u okrilje majke Srbije i oslobođenja četiri velika okruga upravo zahvaljujući kralju Milanu – Niškog, Pirotskog, Topličkog i Vranjskog”

  Kako je rekao, pokrenuće i incijativu da se u tim krajevima i Beogradu podigne spomenik kralju Milanu.

  Vence na grob kralja Milana I Obrenovića su položili i odali počast i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Opštine Irig, kao i Udruženja za negovanje tradicija i građani.

  Lokalni mediji nisu pozvani na događaj.

  Naslovna fotografija: snimak ekrana
  Radovan Nikolić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI