• Objašnjenje dr Darije Kisić Tepavčević

  Nakon što je Krizni štab najavio da su pooštrene sve dosadašnje mere, što podrazumeva i nošenje maski na otvorenom stiglo je i objašnjenje dr Darije Kisić Tepavčević Zamenica direktora Instituta „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević precizirala je u izjavi za Tanjug da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza. Mediji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Nakon što je Krizni štab najavio da su pooštrene sve dosadašnje mere, što podrazumeva i nošenje maski na otvorenom stiglo je i objašnjenje dr Darije Kisić Tepavčević

  Zamenica direktora Instituta „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević precizirala je u izjavi za Tanjug da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza.

  Mediji su preneli da je ona, ranije danas, nakon sednice Kriznog štaba, rekla da će nošenje maski biti obavezno svuda, uključujući i otvorene prostore.

  Vlada Srbije razjasnila je odluku Kriznog štaba o nošenju maski na otvorenom. Prema objašnjenju Vlade, nošenje maski je obavezno u zatvorenim prostorima, dok se građanima preporučuje da maske nose i na otvorenom.

  – Želimo preventivno da delujemo, da ne reagujemo tek kad imamo ozbiljno popunjenje kapacitete, premorene ljude, kroz to smo prošli i nemamo razloga da ne učimo i na svojim i tuđim primerima koji nisu dali dobre rezultate. Kad smo se ponašali odgovorno, imali smo rezultat, zato molim za jedinstvo i solidarnost –   rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

  Doneta je odluka da se lokalnim samoupravama zabrani da dozvoljavaju okupljanja više od 30 osoba.

  Kisić Tepavčević je navela da se nalazimo u periodu kada se respiratorne infekcije najlakše šire, što važi i za korona virus. Broj obolelih u Srbiji polako raste i, kako je rekla, iako je situacija povoljnija nego u drugim evropskim zemljama, to ne treba da nas teši, jer virus ima veliki potencijal brzog širenja.

  Autor: IN Medija,  021.rs, Tanjug

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]