• Objavljena crna lista internet prodavaca u Srbiji

  Internet prodaja poslednjih godina je u punom zamahu, a ni prevare u sajber svetu i u ovakvom vidu šopinga nisu novost, piše portal Bizlife. Postojale su, postoje i postojaće sve dok se odvija internet trgovina i dok ima zainteresovanosti kupaca da robu naručuju preko internet sajtova ili društvenih mreža. – Poslednjih nekoliko godina, došlo je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Objavljena crna lista internet prodavaca u Srbiji

  Internet prodaja poslednjih godina je u punom zamahu, a ni prevare u sajber svetu i u ovakvom vidu šopinga nisu novost, piše portal Bizlife.

  Postojale su, postoje i postojaće sve dok se odvija internet trgovina i dok ima zainteresovanosti kupaca da robu naručuju preko internet sajtova ili društvenih mreža.

  – Poslednjih nekoliko godina, došlo je do značajnog porasta prometa u elektronskoj trgovini. Na rast prometa svakako je uticao i porast broja trgovaca koji se bave internet trgovinom, međutim, nemali je broj onih koji ovakav vid trgovine ne obavljaju u skladu sa zakonima, dobrom trgovinskom praksom, pa čak ni etičkim normama. Rast trgovaca koji posluju ‘na crno’, posebno je primećen na društvenim mrežama – navodi se na sajtu Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS).

  NOPS je nastavila sa akcijom evidentiranja trgovaca koji ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini. Među ovim trgovcima koje je NOPS evidentirao, najviše je onih koji se bave prodajom obuće, odeće, parfema, suplemenata i dodataka ishrani.

  Na crnoj listi se nalazi više od 150 Fejsbuk stranica, kao i više od 280 Instagram profila, a ceo spisak možete pronaći NA OVOM LINKU.

  – Pretpostavka je da na listi postoje trgovci koji su eventualno i registrovani, a na listi su se našli jer ne poštuju Zakon. Svaki trgovac koji dostavi dokaz da posluje u skladu sa Zakonom, biće uklonjen sa liste. Lista nije konačna, svakodnevno će biti ažurirana…. Ujedno, lista neregistrovanih trgovaca će biti dostavljena i Tržišnoj inspekciji – navode u NOPS.

  Dodaju i da je deo prodavnica sa prethodne liste ugašen, dok je nekolicina trgovaca registrovala preduzeća i prešla u legalne tokove poslovanja, a slični efekti očekuju se i nakon objavljivanja aktuelne crne liste.

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Servisne informacije