• Objavljena lista učesnika obnovljenog Beogradskog proleća

  Bliži se obnovljeno Beogradsko proleće, koje će biti održano 29. aprila u Kombank dvorani (nekadašnji Dom sindikata). Tim povodom objavljena je lista od 18 izvođača koji će prodefilovati scenom ove ugledne beogradske koncertne dvorane, piše evrovizija.rs. Konkurs za obnovljeno Beogradsko proleće je bio otvoren 5. januara, i do 15. februara je pristiglo 307 radova. Od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Objavljena lista učesnika obnovljenog Beogradskog proleća

  Bliži se obnovljeno Beogradsko proleće, koje će biti održano 29. aprila u Kombank dvorani (nekadašnji Dom sindikata). Tim povodom objavljena je lista od 18 izvođača koji će prodefilovati scenom ove ugledne beogradske koncertne dvorane, piše evrovizija.rs.

  Konkurs za obnovljeno Beogradsko proleće je bio otvoren 5. januara, i do 15. februara je pristiglo 307 radova. Od toga je za završno nadmetanje odabrano 18 pesama. Lista učesnika objavljena je 16. marta na konferenciji za medije, održanoj u holu Kombank dvorane 16. marta, uz prenos na Instagramu i Fejsbuku.

  Kako se navodi, organizatori koncerta su Kombank dvorana, novosadska medijska kuća Color Media Communications i Radio-televizija Srbije, koja će prenositi festival (RTS 1, 29. April, 21).

  Svi selektovani izvođači će svoje takmičarske kompozicije predstaviti na samom festivalu, uz pratnju Revijalnog orkestra RTS-a, a nakon završetka festivala će PGP RTS objaviti prigodno kompilacijsko izdanje, kako u formi kompakt-diska, tako i na digitalnim platformama za slušanje muzike.

  U tročlanoj selekcionoj komisji koja je birala pesme našli su se: šefica srpske evrovizijske delegacije i muzička urednica na RTS-u Anja Rogljić, urednik RTS-ove redakcije za džez muziku Marko Đorđević, kao i urednik muzičkog programa na Radiju NAXI Marko Spalević.

  Svi odabrani će se nadmetati u kategorijama za najbolju kompoziciju, tekst i aranžman, a nagradu za najbolju interpretaciju dodeliće petočlani stručni žiri, čija će imena naknadno biti saopštena. Gledaoci će SMS porukama odrediti tri najbolja izvođača, koja će podeliti nagrade u iznosima od 100.000, 200.000 i 300.000 dinara.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI