• Obnova fasade Kulturnog centra vredna 3 miliona dinara

  U toku su radovi na obnovi fasade Kulturnog centra u Inđiji koje finansira lokalna samouprava sa skoro 3 miliona dinara, završetak radova planiran je za početak decembra. Kulturni centar Inđija je konkurisao za  sredstva Ministarstva kulture za izgradnju, obnovu i adaptaciju kulturnih centara i drugih objekata kulture na konkursu „Gradovi u fokusu”.Ukoliko i ovog puta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obnova fasade Kulturnog centra vredna 3 miliona dinara

  U toku su radovi na obnovi fasade Kulturnog centra u Inđiji koje finansira lokalna samouprava sa skoro 3 miliona dinara, završetak radova planiran je za početak decembra. Kulturni centar Inđija je konkurisao za  sredstva Ministarstva kulture za izgradnju, obnovu i adaptaciju kulturnih centara i drugih objekata kulture na konkursu „Gradovi u fokusu”.Ukoliko i ovog puta Kulturni centar dobije sredstva od resornog ministarstva ona će biti usmerena na pokrivanje troškova obnove fasade, saznaje IN Medija.

  Fasada na kulturnom centru renovira se nakon 20 godina od rekonstrukcije koja je pokrenuta na inicijativu građana Inđije koja je trajala od 2001. do 2003. godine. Zgrada je rekonstruisana 2003. godine i to je bio prvi ozbiljan gradski projekat. Osim bioskopa „Stalker“ u Inđiji u to vreme nije bilo drugih sadržaja. Rekonstrukcija nekadašnjeg Sokolskog doma počela je 2001. godine donacijom USAID od 100.000 dolara.

  Kulturni centar Inđija krenuo je u obnovu kompletne fasade za koju je izdvojeno 3 miliona dinara iz lokalnog budžeta kako bi se radovi završili u toku građevinske sezone, saznaje IN Medija.. Iznos koji daje lokalna samouprava za pomenute radove je, prema saznanjima IN Medija, pozajmica koju bi Kulturni centar vratio ukoliko ukoliko mu budu odobrena sredstva Ministarstva kulture u okviru projekta “Gradovi u fokusu”.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kc-indija-za-rekonstrukciju-2-miliona-dinara-od-ministarstva/

  Putem konkursa „Gradovi u fokusu“, koji je prvi put pokrenut 2016. godine, u značajnoj meri obnovljena je infrastruktura u brojnim lokalnim samoupravama. Od 2016. godine podržano je 149 projekata – obnova i rekonstrukcija kulturnih centara, pozorišta, bioskopa, muzeja i galerija i ukupno je opredeljeno više od 1,5 milijarde dinara, od čega je samo u poslednje dve godine izdvojeno 700 miliona dinara za 78 projekata.

  V. Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/direktorka-misije-usaid-a-indija-je-bila-zvezda-reforme-javnih-preduzeca-i-opstinske-uprave/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija