• Obveznici kopiju rešenja uz važeću ličnu kartu mogu preuzeti u bilo kojoj pošti

  Način dostave rešenja za naknadu za odvodnjavanje fizičkim licima za 2021. godinu ostaje nepromenjen u odnosu na prošlu godinu, kažu u JVP „Vode Vojvodine“. Dostava rešenje počela je ove nedelje i traje do sredine juna, rešenja će se slati sukcesivno, a dobiće ih preko 700.000 obveznika. Prema Zakonu o opštem upravnom postupku predviđena je lična […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Način dostave rešenja za naknadu za odvodnjavanje fizičkim licima za 2021. godinu ostaje nepromenjen u odnosu na prošlu godinu, kažu u JVP „Vode Vojvodine“.

  Dostava rešenje počela je ove nedelje i traje do sredine juna, rešenja će se slati sukcesivno, a dobiće ih preko 700.000 obveznika.

  Prema Zakonu o opštem upravnom postupku predviđena je lična dostava, a to znači da poštar dva puta dolazi na navedenu adresu. Ukoliko dostavljač obveznika ni drugi put ne nađe kod kuće, ostavlja obaveštenje sa brojem rešenja i vremenom pokušaja dostave, a pošiljka se vraća pošiljaocu (JVP „Vode Vojvodine“).

  U tom slučaju obveznici kopiju rešenja, uz važeću ličnu kartu, mogu preuzeti u bilo kojoj pošti na području Republike Srbije.

  Uslov za preuzimanje rešenja jeste i potpis odgovarajućeg obrasca zbog zaštite podataka o ličnosti, koji će obveznici dobiti na šalteru pošte.

  Po zakonu se smatra se da je lično dostavljanje izvršeno po isteku 15 dana od dana kada je obaveštenje ostavljeno na navedenoj adresi.

  Naknada za odvodnjavanje, plaća se kvartalno o čemu su obveznici obavešteni i na prošlogodišnjim rešenjima. Prva rata je dospela 17. februara, druga dospeva 15. maja, treća 15. avgusta, a poslednja 15. novembra.

  Dostava rešenja trebalo bi da se završi do sredine juna. Uz rešenje obveznici će dobiti i obaveštenje o eventualnom dugu iz prethodnog perioda.

  AUTOR: inmedija.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI