• Od danas krenule prijave za e-fiskalizaciju

  Danas je počelo prijavljivanje poreskih obveznika za subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije. Prema rečima resornog ministra država je za ovu namenu obezbedila šest milijardi dinara, a pravo na korišćenje subvencije imaju obveznici osnovani i upisani kod nadležnog registra zaključno sa 29. oktobrom ove godine. Da bi mogli da se prijave za ove subvencije, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od danas krenule prijave za e-fiskalizaciju

  Danas je počelo prijavljivanje poreskih obveznika za subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije.

  Prema rečima resornog ministra država je za ovu namenu obezbedila šest milijardi dinara, a pravo na korišćenje subvencije imaju obveznici osnovani i upisani kod nadležnog registra zaključno sa 29. oktobrom ove godine. Da bi mogli da se prijave za ove subvencije, privrednici prethodno moraju da prijave Poreskoj upravi lokaciju objekta.

  Na instagram profilu ministra Siniše Malog, objavljen je i video tutorijal o načinu prijavljivanja lokacije objekata.

  Obveznicima biti uplaćeno po 100 evra po svakom prodajnom mestu i po sto evra po svakom prodajnom uređaju, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a, taj iznos će biti uvećan za 20 odsto, definisano je Uredbom Vlade. Prijavljivanje za subvencije, na portalu Poreske uprave ePorezi, biće moguće do 31. januara 2022. godine.

  Tranzicioni period će početi 1. novembra ove godine i trajaće do 30. aprila 2022. godine i to je period u kojem će privreda moći postepeno da prelazi na novi model e-fiskalizacije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI