• Od danas obavezna registracija svih pripejd brojeva u Srbiji: Šta to menja za korisnike?

  Od danas će pripejd korisnici mobilne telefonije morati da se registruju, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od danas obavezna registracija svih pripejd brojeva u Srbiji: Šta to menja za korisnike?
  Foto: Pixabay

  Rok za registraciju je 10. februar 2025.

  Prema novom Pravilniku o tehničkim uslovima za korisnike kartica, uz plaćanje unapred, uvodi se obavezna registracija za nove, ali i postojeće korisnike. Stari korisnici koji se ne registruju do isteka roka moći će samo da pozivaju hitne službe ili korisnički servis.

  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred u Službenom glasniku.

  Pravilnikom je uvedena registracija krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred (pripejd) u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama koja će biti obavezna počev od 10. februara, ističe se u saopštenju.

  To znači da će prilikom kupovine pripejd kartica za mobilnu telefoniju korisnici morati da se registruju pre korišćenja nove kartice, što će moći da urade u poslovnicama ili preko interneta otvaranjem naloga na potpuno bezbedan način.

  Pravilnik stupa na snagu danas, a svi neregistrovani pripejd korisnici moći da se registruju u poslovnicama, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

  Neregistrovani pripejd korisnici će najkasnije do 10. februara 2025. moći da koriste sve usluge, a od tog datuma registracija će biti obavezna i za postojeće i za nove korisnike. Nakon 10. februara 2025. korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora. – dodaju u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija