• Od danas skuplje cigarete „British American Tabacco“ za 10 dinara

  U talasima brojnjih poskupljenja, danas se dugom spisku pridružuju i cigarete, paklica cigareta poskupljuje za 10 dinara zbog redovnog usklađivanja akciza. Od danas konzumenti „British American Tobacco“ proizvođača, u šta spada Lucky strike, Pall Mall, Rotmans, Dunhil, Lord, Kent i Ronhil plaćati paklu cigareta skuplje za 10 dinara. Duvani i elektronske cigarete ovog proizvođača ne menjaju cenu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od danas skuplje cigarete „British American Tabacco“ za 10 dinara

  U talasima brojnjih poskupljenja, danas se dugom spisku pridružuju i cigarete, paklica cigareta poskupljuje za 10 dinara zbog redovnog usklađivanja akciza. Od danas konzumenti „British American Tobacco“ proizvođača, u šta spada Lucky strike, Pall Mall, Rotmans, Dunhil, Lord, Kent i Ronhil plaćati paklu cigareta skuplje za 10 dinara. Duvani i elektronske cigarete ovog proizvođača ne menjaju cenu u ovom poskupljenju.

  Duvanska industrija povećava cene dva puta godišnje, što je predviđeno akciznim kalendarom, tako da se na šest meseci – u januaru i u julu uvećava akciza. Specifična akciza je 78,25 dinara, a u periodu od 1. januara do 30. juna 2022. godine biće 79,75 dinara po paklici. Ova akciza nije jedina, u cenu paklice cigareta ulazi i proporcionalna akciza od 33 odsto, kao i PDV.

  Prema propisu koji je Skupština Srbije usvojila u decembru prošle godine, predviđeno je da ovaj državni namet do 2025. godine čak devet puta promeni svoju vrednost, a  „preseci“ su predviđeni na svakih šest meseci, u januaru i u julu. 

  Prema najavama poskupljenje cigareta „Japan tobacco“ od ponedeljka 11. jula biće skuplje za deset dinara, u šta spadaju Winston, Sobranije, Camel, LD I ostalo.

  Po tim standardima do kraja 2025. godine država bi umesto sadašnjih 70, trebalo da prihoduje najmanje 90 evra na 1.000 komada cigareta, odnosno 1,8 evra po paklici. Trend podizanja cene cigareta dva puta u godini za po 10 dinara traje 6 godina, prema propisu koji je Skupština Srbije usvojila u decembru prošle godine, predviđeno je da ovaj državni namet do 2025. godine. Poskupljenja se dešavaju na svakih šest meseci a pre ovog, cene cigareta su „skočile“ u januaru 2022. godine. 

  Povezane priče:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/od-sutra-prvo-od-dva-poskupljnja-cigareta-u-2022-godini/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]