• Od ponedeljka neposredna nastava za sve đake

  Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da se u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 22. novembra primenjuje prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, a tu odluku doneo je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola. Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od ponedeljka neposredna nastava za sve đake

  Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da se u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 22. novembra primenjuje prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, a tu odluku doneo je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

  Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,,Servisa za javno zdravlje, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

  Resorno ministarstvo u svom saopštenju navodi da je prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 8. novembra do 18. novembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2505 (0.33%) obolelih.


  – U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 11 (0.03%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana. Ukupno je 88 (0.22%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 6 (0.02%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana. – kaže se u saopštenju.

  Epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je da postoji predlog da školski raspust počne već od 15. decembra, obuhvati praznični period za katoličke vernike i potraje sve do posle pravoslavnog Božića ili srpske Nove godine.

  On je rekao za dnevni list Nova, da je druga mogućnost početak zimskog raspusta pred Novu godinu da se obuhvati taj praznični period i završi se dan nakon Božića.

  Kao treću soluciju, epidemiolog Tiodorović navodi mogućnost da nastavnici i ljudi iz prosvete daju svoj sud o raspustu i trajanju polugodišta, pošto se „sve odluke lome preko njihovih leđa“.

  Njegov savet je da skijališta ne bi trebalo da rade bez stroge kontrole kako bi produženi raspust dao rezultate.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele […]

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]