• Od ponedeljka nova šema za školarce

  Osnovci u Vojvodini od ponedeljka će ići u školske klupe, srednjoškolci će pratiti nastavu onlajn, a maske će za sve biti obavezne, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije. – Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina, kojima se danas završava zimski raspust, obrazovno-vaspitni rad od ponedeljka, 17. januara 2022. realizuju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od ponedeljka nova šema za školarce

  Osnovci u Vojvodini od ponedeljka će ići u školske klupe, srednjoškolci će pratiti nastavu onlajn, a maske će za sve biti obavezne, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

  – Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina, kojima se danas završava zimski raspust, obrazovno-vaspitni rad od ponedeljka, 17. januara 2022. realizuju kroz neposredni rad u školi – navodi se u saopštenju.

  Za učenike srednjih škola u AP Vojvodina, od ponedeljka, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

  – Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, karakteristike omikron soja SARS-CoV-2, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta. Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene, a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi – dodaje se u saopštenju Ministarstva i naglašava da je posebno važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

  Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u periodu od 1. januara do 11. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2 084 (0.27%). Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2.8%, dodaje se u saopštenju.

  Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za učenike osnovnih i srednjih škola u ostatku Srbije drugo polugodište počinje 24. januara 2022.godine.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina