Od ponedeljka u svim školama u Srbiji neposredna nastava

U svim osnovnim i srednjim školama i od ponedeljka 21. marta 2022. godine primenjivaće se prvi model nastave, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola. Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Od ponedeljka u svim školama u Srbiji neposredna nastava

U svim osnovnim i srednjim školama i od ponedeljka 21. marta 2022. godine primenjivaće se prvi model nastave, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 10. do 15. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1403 (0.18%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, bilo je 3 (0.007%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno je 114 (0.28%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 5 (0.01%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Zid ćutanja za nerežimske medije

Koliko često prilikom čitanja novnarskih članaka ili gledanja priloga na televiziji čujemo ili vidimo rečenicu „Postavili smo pitanja nadležnima, ali odgovor nismo dobili“?