• Od ponedeljka zabranjen prilazak prugama zbog testiranja

  Testiranje pruge Beograd-Novi Sad počinje u ponedeljak 17. januara i trajaće do 4. februara, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“. Kako se navodi radi se o „dinamičkim testiranjima“, koja će obaviti to preduzeće u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica „Deutsche Bahn Systemtechnik“. Testiranje brze pruge će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od ponedeljka zabranjen prilazak prugama zbog testiranja
  Foto: IN Medija

  Testiranje pruge Beograd-Novi Sad počinje u ponedeljak 17. januara i trajaće do 4. februara, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“. Kako se navodi radi se o „dinamičkim testiranjima“, koja će obaviti to preduzeće u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica „Deutsche Bahn Systemtechnik“.

  Testiranje brze pruge će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd – Novi Sad, u peroidu od 7 do 17 sati i za to vreme će doći do potpune obustave saobraćaja na pruzi Beograd – Stara Pazova – Novi Sad, uključujući vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozova na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik.

  Tokom testiranja, zabranjeni su pristup i kretanje peronima i kolosecima u stanicama i duž čitave pruge, a prugu i stanice obezbeđivaće policija.

  Ministar saobraćaja Tomislav Momirović izjavio je ranije da će pruga od Beograda do Novog Sada biti gotova najkasnije u martu ove godine, kada će se brzim vozom od grada do grada stizati za 30 minuta, kao i da će biti „turistička atrakcija za sve posetioce iz regiona“.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija