Od ponedeljka zabranjen prilazak prugama zbog testiranja

Categories NOVO, SrbijaPosted on

Testiranje pruge Beograd-Novi Sad počinje u ponedeljak 17. januara i trajaće do 4. februara, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“. Kako se navodi radi se o „dinamičkim testiranjima“, koja će obaviti to preduzeće u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica „Deutsche Bahn Systemtechnik“.

Testiranje brze pruge će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd – Novi Sad, u peroidu od 7 do 17 sati i za to vreme će doći do potpune obustave saobraćaja na pruzi Beograd – Stara Pazova – Novi Sad, uključujući vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozova na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik.

Tokom testiranja, zabranjeni su pristup i kretanje peronima i kolosecima u stanicama i duž čitave pruge, a prugu i stanice obezbeđivaće policija.

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović izjavio je ranije da će pruga od Beograda do Novog Sada biti gotova najkasnije u martu ove godine, kada će se brzim vozom od grada do grada stizati za 30 minuta, kao i da će biti “turistička atrakcija za sve posetioce iz regiona”.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *