Od sutra do nedelje “Miholjski susreti sela”

Categories Inđija, NOVOPosted on

Od četvrtka 28. oktobra do nedelje 31. oktobra održavaju se Miholjski susreti sela u Novom Slankamenu, Novim Karlovcima, Krčedinu i Beški. Pokrovitelj ove manifeszacije je Ministarstvo za brigu o selu.

Pomenuto ministarstvo je u avgustu raspisalo javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ a među opštinama kojima su odobrena sredstva je i Inđija, koja je nakon konkursa dobila 490 hiljada dinara za održavanje pomenute manifestacije.

Uredbom je predviđeno organizovanje jednodnevne ili višednevne manifestacije koja se može održati u svim naseljenim mestima – selima na teritoriji Srbije, izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja.

Kako je ranije za medije naveo ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, cilj ove manifestacije je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa.

Za ovaj program opredeljeno je u budžetu Srbije ukupno 43 miliona dinara, a maksimalan iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi iznosi do 500.000 dinara.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *