• Od sutra pojačana kontrola saobraćaja u Srbiji

  Saobraćajna policija sprovodiće od 16. do 22. septembra akciju pojačane kontrole saobraćaja na putevima Srbije u sklopu međunarodne akcije „ROADPOL dani bezbednosti“. Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), u akciji će biti angažovani „svi raspoloživi policijski službenici i svi uređaji za kontrolu saobraćaja„, a akcenat će biti na otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od sutra pojačana kontrola saobraćaja u Srbiji
  Foto: IN Medija

  Saobraćajna policija sprovodiće od 16. do 22. septembra akciju pojačane kontrole saobraćaja na putevima Srbije u sklopu međunarodne akcije „ROADPOL dani bezbednosti“.

  Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), u akciji će biti angažovani „svi raspoloživi policijski službenici i svi uređaji za kontrolu saobraćaja„, a akcenat će biti na otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

  Akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), dok je projekat podržan od strane Evropske komisije i ima za cilj podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima. – stoji u saopštenju.

  Dodaje se da će u okviru tog projekta, u sredu 20. septembra biti obeležen Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija