• Odbijena ostavka predsedniku MZ Novi Slankamen i pružena mu jednoglasna podrška

  Nakon informacije da su u Novom Slankamenu dva muškarca, navodno, ušla u tuđe dvorište i iz puške pucali na kuju koja je u tom momentu dojila štence u javnoti se pokrenula polemika o odgovornosti. Prema navodima sa društvenih mreža “došli su predsednik mesne zajednice ovog sela i član Lovačkog saveza koji je upucao psa. Ubrzo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odbijena ostavka predsedniku MZ Novi Slankamen i pružena mu jednoglasna podrška

  Nakon informacije da su u Novom Slankamenu dva muškarca, navodno, ušla u tuđe dvorište i iz puške pucali na kuju koja je u tom momentu dojila štence u javnoti se pokrenula polemika o odgovornosti. Prema navodima sa društvenih mreža “došli su predsednik mesne zajednice ovog sela i član Lovačkog saveza koji je upucao psa. Ubrzo su došli komunalci i odveli tri štenca a telo kuje je ostalo”. Nakon burne reakcije javnosti, brojnih udruženja za zaštitu životinja oglasio se o pokret Građanin sa zahtevom da predsednik MZ Novi Slankamen bude smenjen. Članovi Saveta mesne zajednice Novi Slankamen izglasali su sinoć poverenje dosadašnjem predsedniku Borisu Drači.

  U svom saopštenju za javnost pokret “Građanin” je potsetio da je lokalna samouprava 2015.godine usvojila Program smanjenja i kontrole populacije napuštenih pasa i mačaka na teitoriji inđijske opštine i da je u istom Programu navedeno da su sve napuštene životinje opasnost za građane opštine Inđija.

  -Zakon o dobrobiti životinja u svom 66. članu propisuje da je jedinica lokalne samouprave dužna da obezbedi smeštaj za napuštene pse i da vodi brigu o njima. Takođe, Opština treba da sprovodi kontrolu i da kažnjava nesavesne vlasnike. Ne radi apsolutno ništa.- navodi se u saopštenju.

  Ovaj pokret je istakao da nerešavajući nagomilane probleme lokalna samouprava krivce traži u građanima i političkim oponentima.

  Odmah nakon zahteva za smenu predsednika, predsednik  MZ Novi Slankamen  Boris Drača sazvao je sastanak sa jednom tačkom dnevnog reda “glasanje o poverenju na mesto predsednika Saveta a sve u cilju zaštite dostojanstva I ugleda ove institucije od daljih napada.” Drači je izglasano poverenje jednoglasno a nakon sednice izdato je i zvanično saopštenje u kom se ističe da je predsedniku MZ pružena jednoglana podrška.

  -Savet Mesne zajednice je pružio jednoglasnu podršku predsedniku Saveta Mesne zajednice Borisu Drači koji je izložen nezapamćenoj medijskoj hajci i linču takozvanih boraca za prava životinja i političkih protivnika koji koriste ovu priliku za sakupljanje jeftinih političkih poena i odbio njegovu ostavku. Sastanku su prisustvovali sledeći članovi Saveta: Marijana Borković, Aleksandar Ravić, Milan Martinović, Milan Marjanović, Božo Vujaklija i predsednik Saveta koji je vodio sastanak Boris Drača. – navodi e u saopštenju.

  Foto: Sopštenje MZ Novi Slankamen / Fejsbuk stranica – opština Inđija

  Nakon saopštenja MZ Novi Slankamen oglasio se pokret “Građanin” koji je zaključio da lokalna samouprava očekivanjo negira svoju odgovornost za pse lutalice.

  -Nisu u stanju da reše bilo koji problem, ali su zato šampioni u pisanju saopštenja na kojima bi im pozavideli bilo koji svetski umovi crne propagande. Ovo sve kažemo jer smo sigurni da saopštenje nije pisano u MZ nego u opštini. – navodi pokret Građanin.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]