• Odbornici o rebalansu 30. novembra

  Sednica Skupštine opštine Inđija na kojoj će odbornici lokalnog parlamenta doneti odluku o rebalansu budžeta za ovu godinu je zakazana za 30. novembar. Jedna od spornih tačaka je i odluka lokalne vlasti dodela 6 miliona dinara medijima bez konkursa.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odbornici o rebalansu 30. novembra

  Na dnevnom redu će se naći i izmene Programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava. Takođe, doneće se odluka o Planu detalјne regulacije radne površine – lokacije 5 u KO Beška.

  Prema ranijim najavama, rebalans budžeta za 2023. godinu trebao je da se pred odbornicima nađe u oktobru. Prema preporukama DRI (drževne revizorske komisije) lokalna samouprava je bila dužna da od oktobra da predlog Nacrta budžeta za iduću 2024. godinu.

  Jedna od spornih odluka lokalne vlasti jedodatnih 6 miliona dinara za medije. U okviru otvorenog sastanka sa građanima tokom novembra na kom je predstavljen drugi po redu rebalans budžeta za 2023. godinu i predstavnici opozicije tražili su pojašnjenje oko dodatnih 6 miliona dinara predviđenih za medije u Inđiji.

  Načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Ivana Babin objasnila je da će novac biti opredeljen po odluci predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka jer vremena za konkurs nema. Ona je objasnila da će predsednik opštine Gak novac podeliti diskreciono na šta ima zakonsko pravo.

  Više o tome možete pročitati na ovom linku OVDE.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija