• Odbornici prekršili Zakon, nadležni priznaju da ne poznaju pravo

  33. tačka dnevnog reda Skupštine opštine Inđija u kojoj je pred odbornike stavljena odluka o prestanku mandata direktora JKP „Komunalac“ i Rešenja o imenovanju v.d direktora istog preduzeća izazvala je najveću polemiku. Sa funkcije je razrešen dosadađnji direktor Dušan Lemajić a odmah zatim i imenovan na mesto v.d direktora JKP Komunalac. Raspravu pre glasanja pokrenuo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odbornici prekršili Zakon, nadležni priznaju da ne poznaju pravo

  33. tačka dnevnog reda Skupštine opštine Inđija u kojoj je pred odbornike stavljena odluka o prestanku mandata direktora JKP „Komunalac“ i Rešenja o imenovanju v.d direktora istog preduzeća izazvala je najveću polemiku.

  Sa funkcije je razrešen dosadađnji direktor Dušan Lemajić a odmah zatim i imenovan na mesto v.d direktora JKP Komunalac. Raspravu pre glasanja pokrenuo je odbornik pokreta “Građanin” Strahinja Jovanović konstatacijom da po Zakonu o javnim preduećima član 52. stav 3. nije dozvoljeno da ista osoba dva puta bude imenovana za v.d direktora javnog preduzeća. On je zatražio da mu pravnici objasne po kom osnovu je Lemajić drugi put imenovan za v.d direktora. Jovanović je postavio i pitanje kako je po isteku mandata Lemajić obavljao funkciju direktora ali i kako se dogodilo da lokalna samouprava a i sam Lemajić ne primate da je mandat istekao, na postavljena pitanja nije dobio odgovor.

  -Obratio sam se onda predsedniku Skupštine pitanjem na šta to liči da kad nije predsednik opštine Vladimir Gak prisutan na sednici niko od prisutnih ništa ne sme da kaže, kao da se boje, kao da će snositi posledice ako neko nešto kaže – ističe Jovanović.

  Na konstataciju da je nečuveno da na nekoliko pitanja ne dobija odgovor za reč se javila predsednica kadrovske komisije i odbornica Jelena Miličević koja je rekla da kao predsedavajuća komisije tvrdi da je Lemajić ispunio sve uslove za imenovanje na mesto v.d direktora a da se u zakonske okvire ne razume jer nije pravnica.

  – Moram da Vam odgovorim da Dušan Lemajić ispunjava sve uslove za obavljanje funkcije direktora preduzeća, koje su konkursom propisane ovaj deo o Zakonu o javnim preduzećima ne poznajem jer po struci nisam pravnica. – odgovorila je Miličević.

  Jovanović je istakao da neće glasati za imenovanje Lemajića na mesto v.d direktora komunalnog preduzeća jer se time krši zakon, “a o njegovim rukovodećim i organizacionim sposobnostima ovog puta neću iznositi svoje mišljenje”

  – Nije bitno ko se naziva patriotom, je li levičar ili desničar, smatram da se država voli kada se poštuju zakoni a ovde to nije slučaj. Zakon je prekršen I neću da učestvujem u tome. – izričit je Jovanović.

  Dušana Lemajića su sa 24 za i tri glasa protiv, odbornici izglasali za v.d direktora JKP “Komulanac”.

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/na-pitanje-ko-je-odgovoran-jer-je-komunalac10-dana-bez-direktora-vlast-nema-odgovor/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]