• Odložen „grožđebal“

  Opština Sremski Karlovci proglasila je vanrednu situaciju zbog pogoršanja epidemiološke situacije, saopšteno je na sajtu te opštine. Zbog proglašenja vanredne situacije odložena je i manifestacija „Karlovačka berba grožđa“ koja je planirana za ovaj vikend, od 17. do 19. septembra. Manifestacija je odložena za polovinu oktobra, ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila. Manifestacija karlovačke berbe grožđa, poznatija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odložen „grožđebal“

  Opština Sremski Karlovci proglasila je vanrednu situaciju zbog pogoršanja epidemiološke situacije, saopšteno je na sajtu te opštine.

  Zbog proglašenja vanredne situacije odložena je i manifestacija „Karlovačka berba grožđa“ koja je planirana za ovaj vikend, od 17. do 19. septembra. Manifestacija je odložena za polovinu oktobra, ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila.

  Manifestacija karlovačke berbe grožđa, poznatija kao „grožđebal“, organizovana je prvi put 1930. godine, a nakon pauze od nekoliko decenija, ova manifestacija privredno – kulturnog karaktera obnovljena je 1992. godine.

  Centralno dešavanje je u centru Sremskih Karlovaca gde vinari predstavljaju svoja vina, sorte grožđa, prodaju vina. Osim tematskih „vinskih“ dešavanja, grožđebal posetiocima nudi brojne koncerte, prodajne i izložbene štandove, nastupe kulturno-umetničkih društava, dečije igraonice i pozorišne predstave.

  Dani Karlovačke berbe grožđa tradicionalno se održavaju krajem septembra ili u prvoj nedelji oktobra koji, prema procenama, poseti oko 80.000 ljudi.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Aurora Borelis zabeležena i iznad Bačke Topole

  Planeta Zemlja je od juče pod udarom jake geomagnetne oluje koju izazivaju erupcije na površini Sunca do kojih je došlo prethodnih dana, što je dovelo do pojave fenomena Polarne […]