• Odloženo emitovanje serije „Sablja“ na RTS

  Serija „Sablja“, čije je emitovanje na RTS-u gromoglasno najavljivano, i koja je imala čak i pretpremijeru u MTS dvorani prošle nedelje, neće biti prikazana u subotu, 24. Februara, saopštio je RTS.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odloženo emitovanje serije „Sablja“ na RTS

  U saopšternju javnog servisa Srbije navedeno je da je prvi zvanični trejler serije Sablja privukao je veliku pažnju kako domaće, tako i svetske javnosti.

  -Politički triler o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, posle prvih najava izazvao je veliko interesovanje evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svetskih filmskih distributera.Uz zainteresovanost evropskih Javnih servisa za emitovanje serije – stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom sveta. –  kaže se u saopštenju.

  RTS dalje navodi da jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da Sablju i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svetsku javnost, uvrsti u svoj program.

  -Zato, poštujući pravila evropske i svetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svetu, serija Sablja na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavestiti gledaoce. – ističu u RTS.

  U glavnim ulogama su Dragan Mićanović kao premijer Zorana Đinđića, Milica Gojković kao novinarka Danica Mandić, Ljubomir Bandović kao policajac Boris Rakić i Lazara Tasić kao Uroš Ristić – Mali.

  Marko Grabež tumači lik Čedomira Jovanovića, Bebu Popovića igra Marko Marković, Ružicu Đinđić Tihana Lazović, Dušana Mihajlovića Srđan Miletić, Zorana Živkovića Igor Borojević, Radeta Bulatovića igra Miodrag Krčmarik, Radeta Markovića Gojko Baletić, Jovicu Stanišića Izudin Bajrović, a Vojislava Koštunicu Predrag Bjelac.

  U priči o ubistvu premijera i akciji Sablja, kako i dalje piše na sajtu RTS-a, neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka – Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića – Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića – Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana Milenkovića – Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić)…

  Reditelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a scenaristi Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković. Produkciju potpisuju RTS i „This and That Productions“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija