• Odluka o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemlјišta

  Ko će odlučivati o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemlјišta u javnoj svojini? Na dnevnom redu treće, redovne sednice Skupštine opštine Inđija, zakazane za  9. oktobar 2020. godine, odbornici  će između ostalog imenovati i Komisiju za sprovođenje postupka javnog nadmetanja i prikuplјanja ponuda javnim oglasom za otuđenje ili davanje u zakup građevinskog zemlјišta u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Ko će odlučivati o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemlјišta u javnoj svojini?

  Na dnevnom redu treće, redovne sednice Skupštine opštine Inđija, zakazane za  9. oktobar 2020. godine, odbornici  će između ostalog imenovati i Komisiju za sprovođenje postupka javnog nadmetanja i prikuplјanja ponuda javnim oglasom za otuđenje ili davanje u zakup građevinskog zemlјišta u javnoj svojini, saznaje IN Medija.

  Otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini sprovodi se javnim nadmetanjem ili prikupljanjem ponuda javnim oglasom, po tržišnim uslovima, u skladu sa Zakonom, za čega će biti zaduženi članovi pomenute Komisije.

  Jedan od predloženih članova Komisije je i Nikola Bandulaja koji je nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke, u junu 2016. godine, bio član kabineta predsednika opštine Vladimira Gaka i zaposlen u Agenciji za IT, GiS i Telekomunikacije.

  Nikola je rođeni brat vlasnika Grifon MBM Ognjena Bandulaje. Ova firma, čija je pretežna delatnost “izgradnja stambenih i nestambenih zgrada”  je prvi posao sa lokalnom samoupravom dobila upravo 2016. godine. Naime, na tenderu koji je raspisala predškolska ustanova “Boško Buha” 12. oktobra 2016, godine je dobila posao dogradnje centralnog objekta “Sunce”. Ugovor sa PDV-om (obe faze) vredan je 11,3 miliona dinara.

  Prema dostupnim informacijama, iz Agencije za privredne registre,  8.juna 2018. godine Grifon MBM je promenio ime u – ONB TRADE D.O.O. Inđija.

  Podsetimo, prethodna kompanija Ognjena Bandulaje “Bon – Komerc” završila je u stečaju.

  Bon-komerc” je u Inđiji, od osnivanja 2004. godine, izgradio više stambenih zgrada u centru grada. Prvi stambeni objekti su izgrađeni u ulici Jug Bogdana (kućni broj 23 i 20), ali je problem nastao sa zgradom “Moskva” u Novosadskoj ulici, koja te 2009. godine nije dobila upotrebnu dozvolu.  Zbog sumnjivog kvaliteta izvedenih radova na temeljima višespratnice “Moskva” u Novosadskoj ulici, sa 102 stana, mesecima se govorilo o stambeno-poslovnoj zgradi u centru grada kao o objektu sklonom padu. Kvalitet izvedenih radova je ozbiljno doveden u pitanje kada je deo zgrade pukao.

  Vlasnik “Bon-komerca”, Ognjen Bandulaja je tada medijima potvrdio da je bilo “izvesnih problema tokom gradnje sa statikom zbog loših proračuna”, ali da je problem rešen.

  Već naredne godine, počela je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa od dve lamele sa pet ulaza i 300 stambenih jedinica na ukupno 30.000 m2. Kompleks nosi naziv “Atina” i nalazi se u ulici Jug Bogdana, broj 5-7.

  U istoj ulici, izgrađen je i stambeno-poslovni objekat, investitora “Atos Nika doo” Inđija, vlasnika Vladimira Bandulaje, brata od rođenog strica Ognjena i Nikole Bandulaje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]