• Određen pritvor višestrukom silovatelju

  Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor I.M, zbog sumnje da je ugrozio sigurnost dve novinarke koje su radile intervju sa njim. Sud je, na predlog Prvog osnovnog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana, potvrđeno je u Tužilaštvu. I.M. je danas izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela. Nakon toga, zamenik tužioca je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Određen pritvor višestrukom silovatelju

  Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor I.M, zbog sumnje da je ugrozio sigurnost dve novinarke koje su radile intervju sa njim.

  Sud je, na predlog Prvog osnovnog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana, potvrđeno je u Tužilaštvu.

  I.M. je danas izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela.

  Nakon toga, zamenik tužioca je predložio sudu da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

  Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti psihološko-psihijatrijsko veštačenje uračunljivosti osumnjičenog, a potom će doneti odluku.

   I.M. je uhapšen 30. septembra, kada je tužilaštvu dostavljena krivična prijava lista Informer protiv njega.

  On je više puta osuđivan zbog silovanja i pre nekoliko dana, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao je iz zatvora.

  Slučaj silovatelja uznemirio je javnost i aktuelizovao pitanje – šta sa opasnim kriminalcima i silovateljima koji odsluže zatvorsku kaznu.

  Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

  Ispred redakcije Informera organizovani su protesti u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja tog intervjua, što je ocenjeno kao uvreda za žrtve i da doprinosi relativizaciji takvih zločina.

   Protest je danas i u Novom Sadu. Okupljanje je u 18 časova na Trgu slobode.

  Koalicija za slobodu medija najoštrije osuđuje objavljivanje tog intervjua. Kako navode, problem je način na koji je urađen intervju u kojem on opisuje kako je vršio različita krivična dela i kako se tada osećao.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/protest-ispred-informera-okupljeni-uzvikivali-sram-vas-bilo/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]