• Održan otvoreni sastanak sa građanima o rebalansu budžeta

  Danas je održan otvoreni sastanak sa građanima Inđije o Nacrtu rebalansa budžeta za 2023. godinu koji je vodio načelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić. Sastaku su prisustvovala dva odbornika opozicije i četvoro građana Inđije. Javna rasprava o rebalansu budžeta za tekuću godinu počela je 25. Jula i traje do 8. Avgusta, u okviru pomenutih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Održan otvoreni sastanak sa građanima o rebalansu budžeta

  Danas je održan otvoreni sastanak sa građanima Inđije o Nacrtu rebalansa budžeta za 2023. godinu koji je vodio načelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić. Sastaku su prisustvovala dva odbornika opozicije i četvoro građana Inđije.

  Javna rasprava o rebalansu budžeta za tekuću godinu počela je 25. Jula i traje do 8. Avgusta, u okviru pomenutih termina građani predloge, sugestije i komentare pismenim putem mogu dostaviti na adresu Opštine ili elektronskim putem na branka.naic@indjija..rs. Pored mogućnosti da u pisanoj formi daju svoje mišljenje u rebalansu budžeta I raspodeli novca građanima je danas bilo omogućeno da u okviru sastanka iznesu svoje predloge i prioritete.

  Načelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić kazao je da se od početka javne rasprave loklalnoj samoupravi mejlom obratilo dvoje građana.

  Odbornik grupe građana “GrađanIN” na samom početku izneo je primedbu na slabu informisanost građana o izradi budžeta.

  -Da sama opština poziva građane da dođu, mislim da bi i vama značilo da se odazove veći broj građana da znate koje su njihove potrebe. A ne ovako da se pozivu odazovemo samo mi kao odbornici. – kazao je Jovanović.

  Opozicija je podnela 28 primedbi na određene pozicije u budžetu, od toga su 14 za smanjenje budžetskih davanja i isto toliko za uvećanje predviđenog iznosa.

  Većina primedbi odnosila se na projekte predviđene za naseljena mesta inđijske opštine ali i na kapitalne projekte koji su planirani godinama unazad.

  Građani su ukazivali na potrebu da se više novca izdvoji na izgradnju valjanih stajaišta za autobuse, za ulaganja u Dom zdravljla, trotoare, putnu infrastrukturu, uređenje ulica i dečija igrališta.

  Nakon izveštaja o sprovedenoj javnoj raspravi, odluka o rebalansu budžeta naći će se na sednici lokalnog parlamenta.

  V.M (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-od-25-jula-javna-rasprava-o-rebalansu-budzeta/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija