• Održana „Noć istraživača“ u Inđiji

  Noć istraživača održana je danas u Inđiju  7. put pod sloganom: „Nauka je umetnost!”, na kojoj su učestvovale osnovne i srednje škole sa teritorije Inđijske opštine kao i fakulteti i istražovački centri iz Beograda i Novog Sada. Tim projekta ReFocuS Art (Road to Friday of Science and Art), zajedno sa naučnicima iz Beograda i Novog Sada i učenicima iz Inđije, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Održana „Noć istraživača“ u Inđiji

  Noć istraživača održana je danas u Inđiju  7. put pod sloganom: „Nauka je umetnost!”, na kojoj su učestvovale osnovne i srednje škole sa teritorije Inđijske opštine kao i fakulteti i istražovački centri iz Beograda i Novog Sada.

  Tim projekta ReFocuS Art (Road to Friday of Science and Art), zajedno sa naučnicima iz Beograda i Novog Sada i učenicima iz Inđije, Beške i Krčedina, su pripremili i ove godine zabavne, interaktivne, naučno-umetničke sadržaje koji predstavljeni danas u Ulici Vojvode Stepe.

  Na Noći istraživača učestvovale su pojedine osnovne i srednje škole sa teritorije Inđijske opštine:  Gimnazija Inđija, osnovna škola „22. juli“ iz Krčedina, „Braća Grulović“ Beška, „Dušan Jerković“ Inđija, „Jovan Popović“ Inđija i TŠ „Mihajlo Pupin“ Inđija.

  Organizatori su poručili da im je želja da istaknu neraskidivu vezu između nauke i umetnosti i promocija kreativnost, kritičkog mišljenja i rešavanje problema kao veštine naučnika i umetnika, koje ujedno predstavljaju imperative razvoja nauke i društva.

  – Na ovaj način želimo da inspirišemo mlade ljude da budu inovativni i da preispituju i traže kreativna rešenja za različite problem i izazove oko nas. – ističu organizatori.

  Foto: „Noć istraživača“ Inđija 2022.

  Posetioci su mogli da vide postavke i učestvuju u radionocama  Biološko istraživačkog društva ,,Josif Pančić“,  Instituta za multidisciplinarna istraživanja, Univerzitet u Beogradu (IMSI), istraživačka stanica Petnica,  Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ – Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju , Univerziteta u Beogradu (IBISS), Fakulteta tehničkih nauka i Poljporivrednog fakulteta Novi Sad.

  Foto: „Noć istraživača“ Inđija 2022.

  Noć istraživača je otvoren i besplatan sadržaj, održava se pod pokroviteljstvom Evropske komisije u preko 400 gradova širom Evrope. Cilj manifestacije je podizanje svesti javnosti o značaju i pozitivnoj ulozi nauke za društvo tako što stavljamo istraživače u fokus šire javnosti. Sadržaji su prilagođeni svim uzrastima, predznanje nije neophodno.

  V.M (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]