• Ogromna zarada Apple zbog prestanka prodaje punjača i slušalica uz telefon

  Apple je obustavio isporuku punjača i slušalica u kutiji svojih telefona još od 2020. godine, a prema nedavnom izveštaju ovaj potez se pokazao kao izuzetno profitabilan. Kompanija je u ovih godinu i po dana zaradio 6,6 milijardi američkih dolara samo tom odlukom. Kako bi se ova brojka stavila u perspektivu, ukupan bruto domaći proizvod Crne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ogromna zarada Apple zbog prestanka prodaje punjača i slušalica uz telefon

  Apple je obustavio isporuku punjača i slušalica u kutiji svojih telefona još od 2020. godine, a prema nedavnom izveštaju ovaj potez se pokazao kao izuzetno profitabilan.

  Kompanija je u ovih godinu i po dana zaradio 6,6 milijardi američkih dolara samo tom odlukom. Kako bi se ova brojka stavila u perspektivu, ukupan bruto domaći proizvod Crne Gore iznosi 4,7 milijardi dolara.

  Tehnološki gigant je u početku pravdao uklanjanje punjača kao potez koji koristi životnoj sredini i pomaže kompaniji da umanji karbonski otisak.

  – Svaki prodati Apple uređaj, od prikupljanja materijala, komponenti, transporta, sklapanja, upotrebe kupaca, punjenja pa sve do reciklaže će biti 100 odsto karbonski neutralan – navodili su iz tima za odnose s javnošću kompanije.

  Ipak, mnogi kritičari su tada reči iz kompanije okarakterisali kao licemerne i ukazivali da se ovde radi upravo o odluci koja će maksimizirati njen profit.

  Pored same uštede koja se broji u milijardama, Apple je zaradio skoro 300 miliona dolara na zasebnoj prodaji slušalica i punjača.

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI