• Onlajn fiskalne kase u inđijskom Kulturnom centru, stadionu, hali, Adligatu i Keltskom selu

  Nešto malo više od 10 dana ostalo je firmama i trgovcima da pređu na onlajn fiskalne kase. Trancizioni period će počeo 1. novembra 2021. godine. U tom periodu  poreski obveznici mogli su postepeno da prelaze na novi model fiskalizacije, uz obavezu da svi fiskalni uređaji po prodajnom objektu moraju da budu u tranziciji.  U skladu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Onlajn fiskalne kase u inđijskom Kulturnom centru, stadionu, hali, Adligatu i Keltskom selu
  Foto: IN Medija

  Nešto malo više od 10 dana ostalo je firmama i trgovcima da pređu na onlajn fiskalne kase.

  Trancizioni period će počeo 1. novembra 2021. godine. U tom periodu  poreski obveznici mogli su postepeno da prelaze na novi model fiskalizacije, uz obavezu da svi fiskalni uređaji po prodajnom objektu moraju da budu u tranziciji.  U skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, obveznici fiskalizacije će biti u obavezi da u potpunosti pređu na novi model fiskalizacije do 30. aprila 2022. godine.

  Potrošači će se sa fiskalnim kasama susresti i na pijaci, a povratak fiskalnih kasa je od početka godine, u frizerskim i kozmetičkim salonima i kod većine paušalaca. Oni su sada obavezni i da pređu na onlajn uređaje. Obavezni su i u muzejima, galerijama, sportskim dvoranama i stadionima.

  Povezane vesti:

  Fiskalne kase obavezne za frizere od 2022. godine

  Fiskalne kase udar na male zanatske radnje

  U Turističkoj organizaciji opštine Inđija za IN Medija kažu da su fiskalne kase,  koje su od ove godine obavezna I za njihovu delatnost, uvedene.

  Fiskalna kasa je u Keltskom selu bila i prošle godine, dok je galerija Adligat sa samim otvaranjam posedovala fiskalnu kasu. Tako da smo mi procedure oko onlajn fiskalne kase obavili na vreme i prema zakonskim propisima- kažu za naš portal u Turističkoj organizaciji opštine Inđija.

  Direktorka Kulturnog centra Inđija Ružica Jovanović kaže da ova ustanova poseduje fiskalnu kasu, prema zakonskoj obavezi ali da Galerija Kuće Vojnović nije obavezna da bude u sistemu fiskalizacije.

  – Mi kao ustanova moramo da imamo i imamo fiskalnu kasu, što se tiče Galerije Kuće Vojnović oni kasu nemaju iz razloga što nikada nisu naplaćivali ulaz. – kazala je Jovanović za IN Medija.

  Inđijska sporstska hala godinama poseduje fiskalnu kasu, iz razloga što svoje usluge iznajmljivanja termina naplaćuje te je sada kasa prilagođena postojećim propisima, kazao je za naš portal šef sportske hale u Inđiji Dragan Alimpijević.

  Prema rečima driektora FK Inđija Dragana Pilipovića, Toyo Tiers Arena je u procesu fiskalizacije, ovaj stadion će imati četiri fiskalne obzirom da toliko ulaza ima.

  – Proces obavezne fiskalizacije je u toku, mi smo u obavezi da pribavimo četiri fiskalne kase jer toliko ulaza imamo na stadion. Upravni odbor je doneo odluku da do kraja sezone ulaz na utakmice bude besplatan, te naše posetioce fiskalne kase odnosno izdavanje fiskalnih računa očekuje tek na početku naredne sezone. – objašnjava Pilipović,

   Fiskalne kase i dalje nisu obavezne advokatima i taksistima, kao ni za za veterinarske delatnosti, javni poštanski servis, telekomunikacije, dobar deo finansijskih usluga i delu obrazovanja.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]