• Opozicija o eventualnim izborima na lokalu čeka odluku ”vrha”

  Prema pisanju medija, izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima u periodu između 20. marta i 3. aprila sledeće godine. U ovoj nezvaničnoj informaciji ne pominju se, sem Beograda, ostale lokalne samouprave, iako se na lokalu, po svemu sudeći, beleži veća aktivnost pojedinih političkih stranaka iz redova opozicije, ali i grupe […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opozicija o eventualnim izborima na lokalu čeka odluku ”vrha”

  Prema pisanju medija, izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima u periodu između 20. marta i 3. aprila sledeće godine. U ovoj nezvaničnoj informaciji ne pominju se, sem Beograda, ostale lokalne samouprave, iako se na lokalu, po svemu sudeći, beleži veća aktivnost pojedinih političkih stranaka iz redova opozicije, ali i grupe građana koja ima svoje predstavnike u lokalnom parlamentu.

  Većina predstavnika opštinskih odbora opozicionih stranaka u Inđiji kaže da su aktivni, ali da o eventualnim predizbornim aktivnostima čekaju „odgovor sa vrha“.

  Kada je reč o političkim strankama u Inđiji, aktivne su opozicione: Stranka slobode i pravde, koja je nedavno otvorila kancelariju, Narodna stranka Vuka Jeremića, koja je oformila opštinski odbor u novembru prošle godine, za čijeg predsednika je tada izabran Radovan Grković i Demokratska stranka.

  Prema rečima predsednika OO Narodna stranka, Radovana Grkovića trenutno ne postoje uslovi za održavanje normalnih izbora, kako u Srbiji tako i na lokalu.

  Nakon pregovora sa Evropskom unijom oko izbornih uslova, koji su u toku, Narodna stranka će doneti odluku o učestvovanju na izborima ili bojkotu, kaže Grković za IN Medija.

  Prvi čovek Stranke slobode i pravde u Inđiji Živko Janković ranije je za IN Medija rekao da ukoliko ne bude normalnih uslova, ta stranka na izbore neće izlaziti. Ipak, dodaje, SPP je otvoren za eventualne koalicije.

  Ukoliko se bude izlazilo na izbore, SSP planira koaliciju samo sa proverenim demokratskim strankama, nikako nećemo ulaziti u sumnjive saveze, rekao je on.

   Kada je reč o stranci koja je 16 godina bila na vlasti, DS-u, ta stranka trenutno ne beleži aktivnosti a za eventualno angažovanje oko izbora čekaju odluku funkcionera Demokratske stranke:

  Sve zavisi o odluci vrha stranka koja trenutno pregovora sa predstavnicima Evropske unije oko izbornih uslova. Demokratska stranka u Inđiji je ostala bez finansiranja i trenutno su nam sve aktivnosti zamrznute, nemamo više ni kancelariju“, objašnjava za IN Medija aktuelni predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke Petar Filipović.

  Petar Filipović: Demokratska stranka

  Trenutno najaktivnija opozcija aktuelnoj vlasti u opštini Inđija su odbornici grupe Građanin. Prema rečima osnivača pomenute GG Strahinje Jovanovića, na republičke i pokrajinske izbore oni neće izlaziti, jer im je prioritet lokal. Ipak, ukoliko bi se u martu ili aprilu raspisali vanredni lokalni izbori „Građanin“ bi na njima učestvovao.

  Izlazimo sigurno, jer smo prihvatili katastrofalne uslove 2020. godine pa ćemo prihvatiti i ove sada. Ono što se nadamo to je da nakon ovih pregovora koje su u toku, neće biti funkcionerske kampanje što je bio slučaj prošle godine. Takođe, očekujemo da će lokalni mediji imati pošteniji odnos prema svim političkim akterima, jer građani bi trebalo da čuju sve ideje i da procene ko će najbolje zastupati njihove interese. Na kraju, sramota je da ni jedan medij za 11 meseci našeg rada u lokalnom parlamentu nama nije postavio ni jedno pitanje, a za to vreme dali smo intervjue za medije koji su registrovani van Inđije, kaže Jovanović.

  Strahinja Jovanović, GG „GrađanIN“

  Podsetimo, pored pomenutih aktera na političkoj sceni u Inđiji je vladajuća Srpska napredna stranka koja je na lokalu u koaliciji sa grupom građana „Inđija i ti“ čiji je osnivač Živan Živanović, predsednik opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine. Tu je i Srpska radikalna stranka koja podržava sve odluke vladajuće SNS kao i odbornici Socijalističke partije Srbije ali i jedan odbornik koji je isključen iz SPS-a.


  Miodrag Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]