Opozicija potpisala „Dogovor za pobedu“: Sadrži 10 tačaka

Opozicione stranke, organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, potpisali su danas u Skupštini Srbije „Dogovor za pobedu“. Potpisani dokument sadrži 10 tačaka, a između ostalog predviđa kontrolu izbornog procesa, zajedničku kampanju za izlazak na izbore, formiranje jedne zajedničke ili više ideološki srodnih izbornih lista u zavisnosti od „očekivanog najboljeg rezultata za pobedu na predstojećim izborima“. Sporazumom […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Opozicija potpisala „Dogovor za pobedu“: Sadrži 10 tačaka

Opozicione stranke, organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, potpisali su danas u Skupštini Srbije „Dogovor za pobedu“.

Potpisani dokument sadrži 10 tačaka, a između ostalog predviđa kontrolu izbornog procesa, zajedničku kampanju za izlazak na izbore, formiranje jedne zajedničke ili više ideološki srodnih izbornih lista u zavisnosti od „očekivanog najboljeg rezultata za pobedu na predstojećim izborima“.

Sporazumom se takođe isključuje bilo kakva mogućnost saradnje i podrške SNS-u i SPS-u.

U sporazumu se takođe navodi i da će stranke potpisnice zajedno raditi na predizbornim platformama i blisko sarađivati na „razvlašćivanju kriminalnog režima bez obzira koje će ih pojedinačne organizacije činiti“.

Navodi se i da će „nakon izborne pobede formirati odgovornu republičku, pokrajinsku i lokalnu vlast poštujući najviše demokratske standarde i prakse“.

Naslovna: Screenshot (Facebook/Stranka slobode i pravde)

Izvor: Euronews

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija