• Opozicija zatražila od RTS-a proporcionalnu zastupljenost u informativnim emisijama

  Deo opozicionih parlamentarnih stranaka, koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“, zatražio je od RTS-a proporcionalnu zastupljenost u informativnim emisijama. Poslanici Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno, Zeleno-levog fronta, Narodnog pokreta Srbije, Novog lica Srbije i poslaničke grupe Pravac Evropa zahteve su predali na pisarnici RTS-a. Te stranke su navele da je nužno da zastupljenost ne bude […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opozicija zatražila od RTS-a proporcionalnu zastupljenost u informativnim emisijama

  Deo opozicionih parlamentarnih stranaka, koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“, zatražio je od RTS-a proporcionalnu zastupljenost u informativnim emisijama.

  Poslanici Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno, Zeleno-levog fronta, Narodnog pokreta Srbije, Novog lica Srbije i poslaničke grupe Pravac Evropa zahteve su predali na pisarnici RTS-a.

  Te stranke su navele da je nužno da zastupljenost ne bude manja od 20 odsto u Jutarnjem programu, Prvom dnevniku, Beogradskoj hronici, emisiji Oko, Drugom dnevniku, emisiji Takovska 10 i svim drugim sadržajima koji su informativnog i društveno-političkog karaktera i zatražili da ta primena počne odmah, nevezano za izbornu kampanju.

  Taj deo opozicije zatražio je i pokretanje nove debatne emisije u večernjem terminu na Prvom programu RTS-a, kao i mogućnost da te stranke pored grupnog, dobiju pozive u informativne emisije i samostalno, bez nužnog prisustva predstavnika, kako su naveli, „režimskih stranaka.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija