• Opština Inđija: 3,5 miliona dinara za Dan oslobođenja – besplatni kurs krojenja za građane

  Opština Inđija 22. oktobra obeležiće 79. godina od oslobođenja Inđije i za te namene, izdvojiće 3,5 miliona dinara. Proteklih godina ova manifestacija obeležavana je svečanom sednicom,polaganjem venaca na spomenik palih boraca Podunavskom partizanskom odredu u centru Inđije i pozivanjem gostiju iz Srema i okruženja. Taj datum se obeležava i dodelom Oktobarskih nagrada najzaslužnijim kompnijama i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Inđija: 3,5 miliona dinara za Dan oslobođenja – besplatni kurs krojenja za građane

  Opština Inđija 22. oktobra obeležiće 79. godina od oslobođenja Inđije i za te namene, izdvojiće 3,5 miliona dinara. Proteklih godina ova manifestacija obeležavana je svečanom sednicom,polaganjem venaca na spomenik palih boraca Podunavskom partizanskom odredu u centru Inđije i pozivanjem gostiju iz Srema i okruženja.

  Taj datum se obeležava i dodelom Oktobarskih nagrada najzaslužnijim kompnijama i pojeincima za izuzetan doprinos razvoju Inđije. O pomenutim aktivnostima planiranim za obeležavanje ovog datuma lokalna samouprava se nije oglsaila na svom zvaničnom sajtu te građanima nije poznato za šta će tačno platiti 3,5 miliona dinara.

  Umesto informacije o obeležavanju Dana oslobođenja Inđije u Drugom svetskom ratu za čiju slobodu su neki platili životima a potomci milionima dinara, lokalna samouprava je obavestila građane da ih ovog vikenda očekuje besplatan kurs krojenja i pregled štitaste žlezde.

  Da je kao što nije, građanima bi do detalja bilo objašnjeno da svečanost obeležavanja tako važnog datuma počinje polaganjem venaca na spomenik palih boraca Podunavskom partizanskom odredu u centru Inđije i pozivanjem gostiju iz Srema i okruženja. Nastavlja se svečanom sednicom u Kulturnom centru od 17 sati u okviru koje će biti dodeljene Oktobarske nagrade najzaslužnijim kompnijama i pojeincima za izuzetan doprinos razvoju Inđije.

  Ovogodišnju Oktobarsku nagradu dobijaju: Metalplast Inđija – za doprinos afirmaciji razvoju i unapređenju privrede zatim za ostvarene rezultate di sotignuća iz oblasti privrede “Novaković 3M doo Inđija”. Fudbalski klub “Železničar” za ostvarene rezultate i doprinos unapređenju sporta kao i udruženje građana “Četiri plus jedan”, za doprinos afirmaciji i razvoju iz oblasti društvenih delatnosti.

  Takođe, Oktobarsku nagradu dobija i Miodrag Ignjatović – Soća, za doprinos i razvoj u oblasti ugostiteljstva. Visina novčanog iznosa Oktobarske nagrade, koja se dodeljuje u 2023. godini je, u neto iznosu, 60.000 dinara.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/haris-dzinovic-pevao-opstinarima-za-dan-oslobodjenja-indjije-u-drugom-svetskom-ratu/

  Nakon oficijalnog dela o kojem bi javnost trebala biti obaveštena sledi i proslava za odabrane zvanice dok se lokacija svečane zakuske o trošku građana čuva u najstrožijoj tajnosti.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika