• Opština Inđija: Ministarstvo potvrdilo da ne postoje tehničke mogućnosti za izgradnju stajališta

  Nakon što su meštani Čortanovaca održali još jedan protest ispred zgrade Opštine, u ponedeljak 11. marta a nakon toga najavili organizovanje protesta ispred resornog ministarstva obratila se i lokalna samouprava.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Inđija: Ministarstvo potvrdilo da ne postoje tehničke mogućnosti za izgradnju stajališta
  Foto: IN Medija

  U saopštenju je navedeno stigao dopis Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

  Nakon ponovljenog dopisa predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka o izgradnji železničkih stajališta u Beški i Čortanovcima, iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije stigao je odgovor u kojem opet navode da ne postoje tehničke mogućnosti za izgradnju istih. – navodi se u saopštenju lokalne samouprave i dodaje da su jedino rešenje dodatni prevozi minibusevima koji su već uspostavljeni.

  Kako se navodi u dopisu, Saobraćajni institut CIP je takođe izneo mišljenje po pitanju izgradnje železničkog stajališta u Čortanovcima, ističući da se “koncept pruge za velike brzine zasniva na poštovanju strogih uslova prilikom projektovanja horizontalnih i vertikalnih elemenata geometrije trase pruge, kao i u projektovanju stanica koje se nalaze na optimalnim međustaničnim rastojanjima (7km – 10km)” CIP navodi da je nebezbedno projektovati stajalište na otvorenoj pruzi za velike brzine dodavanjem samo perona sa strane koloseka, odnosno nije dozvoljeno zaustavljanje vozova na otvorenoj pruzi na glavnim prolaznim kolosecima.

  Podsetimo da je Mesna zajednica Čortanovci uputila dopis na adrese pet ministarstava i tri Pokrajinska sekretarijata kao i Železnice Srbije i Infrastruktura železnica Srbije, sa pozivom da se uključe u rešavanje problema stajališta Čortanovci. Meštani su sa druge strane zakazali protest ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za ponedeljak 18. mart u 11 sati o čemu više možete čitati na ovom linku OVDE.

  PROČITAJTE JOŠ:

  Čortanovčani: Autobusi ne saobraćaju, pokušali su da nam zamažu oči

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]