• Organizovana dežurstva mobilnih timova Crvenog krsta i Doma zdravlja Inđija

  Zbog ekstremno visokih temperatura i dugotrajnog toplotnog talasa ekipa Doma zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović“  i ekipe prve pomoći Crvenog krsta Inđija organizuju dežurstva u centru grada od 10 do 16 časova, za slučaj da nekom pozili.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Organizovana dežurstva mobilnih timova Crvenog krsta i Doma zdravlja Inđija

  Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na ekstremno visoke temperature na području Srbije do 17. jula, koje će se kretati do 40 stepeni Celzijusa. Ekipa Doma zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović“  i ekipe prve pomoći Crvenog krsta Inđija organizuju dežurstva u centru grada od 10 do 16 časova, za slučaj da nekom pozili.

  Kako je najavljeno, očekuje se da u Inđiji danas temperatura dostigne 39 stepeni, što je najviša temperatura od početka leta.

  -Jak i dugotrajan toplotni talas do kraja sedmice, 14. jula, usloviće maksimalne temperature u Srbiji od 35 do 40 stepeni, na području Beograda od 37 do 40 stepeni. U većini urbanih sredina očekuju se tropske noći. – navodi RHMZ-a.

  Dodaje se da će toplotni talas pratiti i izražen deficit padavina, sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i početkom naredne nedelje.

  Narednih dana prognozira se temperature do 40 stepeni sa tropskim noćima kada temperature neće padati ispod 25 stepeni celzijusa.

  Na osnovu upozorenja RHMZ i upozorenja za preduzimanje preventivnih i operativnih mera povodom dugotrajnog toplotnog talasa izdatog od strane Sektora za vanredne situacije,  operativno je dogovoreno da Dom zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović“  i ekipe prve pomoći Crvenog krsta Inđija organizuju dežurstva u centru grada od 10 do 16 časova.

  Dežurstva su organizovana za slučaj da nekome od sugrađana pozli zbog visokih temperature. Ekipe će deliti i flaširanu voda u slučaju potrebe i pružati prvu pomoć.

  Iz inđijskog Doma zdravlja za IN Medija kažu da su dežurne ekipe ove zdravstvene ustanove angažovane samo u Inđiji. Tokom jučerašnjeg dana, prema informacijama iz Doma zdravlja Inđija, nije bilo intervencija na ulicama tokom toplog dela dana.

  Iz Crvenog krsta napominju da su angažovane dve ekipe volontera, na ulazu u gradsku pijacu i pored glavne Pošte u Inđiji.

  Opština Inđija, Centar za socijalni rad “Dunav“ Inđija, Udruženje 4+1 i Crveni krst Inđija deliti i po dva balona vode svim korisnicima Udruženja 4+1 i korisnicima Narodne kuhinje.

  Sve aktivnosti počele su da se realizuju od 10. jula i trajaće do 13. jula, a njihovo dalje realizovanje će se proceniti na osnovu potrebe, u skladu sa temperaturama u narednom periodu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]