• Orlić zakazao prvu prolećnu sednicu Skupštine Srbije

  Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je prvu sednicu redovnog zasedanja u 2023. godini za sredu, s početkom u 10 časova. Kako je naveo, na dnevnom redu će biti predlog kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva, predlog kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva, predlog odluke o izboru Saveta Državne revizorske institucije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Orlić zakazao prvu prolećnu sednicu Skupštine Srbije

  Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je prvu sednicu redovnog zasedanja u 2023. godini za sredu, s početkom u 10 časova.

  Kako je naveo, na dnevnom redu će biti predlog kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva, predlog kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva, predlog odluke o izboru Saveta Državne revizorske institucije (DRI), predlog odluke o izboru Zaštitnika građana i predlog odluke o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/orlic-laz-da-ne-zakazujem-sednicu-skupstine-zbog-rasprave-o-planu-za-kosovo/

  N1 podseća da je opozicija nedavno, na zajedničkom sastanku, konstatovala da je to što nije počelo prolećno zasedanje nedopustivo.

  Narodni poslanik Radomir Lazović iz Zeleno-levog kluba tada je izjavio za N1 da među svim strankama opozicije postoji konsenzus da je ovakav način rada parlamenta neprihvatljiv, da bi trebalo da se sednice zakazuju redovnim putem, da treba da ima dovoljno vremena da se stavljaju predlozi opozicije na dnevni red, da treba da se govori oko stvari oko kojih se ne slažu, da dođe do promene u vođenju i zakazivanju sednica.

  On je naveo da će izaći s konkretnim predlozima o rotirajućem predsedavajućem i o uvođenju godišnjeg plana rada Skupštine.

  Izvor: N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]