• Oronula nedovršena „nova“ hala u Inđiji

  Nezavršenoj sportskoj hali u Inđiji potrebna je rekonstrukcija. Eksterijer nedovršene hale počeo je da propada, metalna konstrukcija, ploče oko pojasa hale, limeni delovi, zidovi i stubovi oronul su pre otvaranja hale čija izgradnja traje 15 godina. Inđiji ovo nije prvi put da se izgradnja sportske hale oduži u nedogled, sličan primer je i sa halom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Oronula nedovršena „nova“ hala u Inđiji

  Nezavršenoj sportskoj hali u Inđiji potrebna je rekonstrukcija. Eksterijer nedovršene hale počeo je da propada, metalna konstrukcija, ploče oko pojasa hale, limeni delovi, zidovi i stubovi oronul su pre otvaranja hale čija izgradnja traje 15 godina.

  Inđiji ovo nije prvi put da se izgradnja sportske hale oduži u nedogled, sličan primer je i sa halom kod Gimnazije u Inđiji čija je izgradnja počela 1982. a radovi su završeni 1994.godine. Prvobitna ideja lokalne samouprave bila je da se hala finansira samodoprinosom te su radovi započeti 1982. godine a stali na sivoj gradnji 1989. Nakon pola decenije radovi su nastavljeni i konačno je završena 1994. Pored završetka radova bilo potrebno uraditi sanaciju već urađenog i završetak započetog. Lokalna samouprava, tada, odlučila je da radove poveri lokalnoj građevinskoj firmi „Graditelj“ kojoj su umesto novca ustupljene parcele za izgradnju.

  Inđijska hala
  Inđijska hala
  Inđijska hala
  Inđijska hala
  Inđijska hala
  Inđijska hala

  Sportska hala u Inđiji do sada je koštala oko 11 miliona evra a za njen završetak, kako je najavljeno u martu ove godine, Inđija je od Pokrajinske vlade dobila 213 miliona dinara. Kraj agonije oko izgradnje najavljen je za nardnu godinu, 2023. godinu.

  Prema tvrdnjama predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, za puštanje u rad sportske hale neophodno je preko 700 miliona dinara, dok je martovski potpisivanjem ugovora obezbeđena trećina potrebnog novca.

  Od Pokrajine smo dobili novac za uređenje parkinga, javne rasvete, parterno uređenje i izradu membrane oko Sportske hale. Reč je o spoljnom uređenju i ostalo je još oko 400 miliona dinara vrednosti radova da bi se hala privela nameni, za šta ćemo se prijaviti na sledećem konkursu kod Uprave za kapitalna ulaganja APV. – najavio je predsednik opštine Vladimir Gak u krajem marta.

  Prema Gakovim rečima, nakon spoljašnjih radova ostaje da na narednom konkursu APV obezbedi novac za unutrašnje radove koji bi bili i finalni, prema najavama lokalne smouprave.

  O dodatnim potrebnim sanacijama  na hali još uvek nije nema najava.

  V. Marinčić (IN Medija)

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/hala-u-indjiji-bice-zavrsena-u-predizbornoj-2023-godini/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija