• Osma godina kako se čeka pešačko-biciklistička stazu do autleta

  Jedan od projekata koji je pompezno najavljivan godinama a nikad realizovan je i pešačko-biciklističku stazu do autleta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osma godina kako se čeka pešačko-biciklistička stazu do autleta
  Foto: Pixabay

  Pre tačno sedam godina, okalna vlast je saopštila da građani Inđije uskoro dobijaju pešačko-biciklističku stazu do autleta.

  Davne 2017. godine opštinska vlast je 8.maja najavljujući „početak velikih infrastrukturnih radova“ između ostalog saopštila da će Inđinčani „uskoro dobiti atraktivnu pešačko-biciklističku stazu koja će spojiti Inđiju sa autlet centrom“.

  Predviđena staza povećaće bezbednost biciklista i drugih učesnika u saobraćaju koji svakodnevno prolaze tim putem. U prvoj fazi izgradiće se trasa do fabrike Monus a u drugoj do autleta.- saopšteno je tada iz lokalne samouprave.

  Međutim, da ceo posao zapravo neće dobro ići videlo se već naredne 2018. godine.

  Razlog su, prema rečima predsednika Opštine Inđija, imovinsko – pravni poslovi.

  Tu ima jedan značajan broj parcela, veći broj vlasnika, ima ih sigurno preko 25. Kada budemo sa njima razgovarali videćemo da li i oni imaju sluha da se ta cena prilagodi nečemu što se zove trenutno stanje budžeta Opštine Inđija da bismo mogli da krenemo u takav projekat, jer ako bude svako od njih išao na sud i tužio da bi dobio dva evra više po kvadratu, a recimo neće mu se uzeti više od 100 ili ne znam koliko kvadrata – nije to nikakav iznos, ali svaka parcela pojedinačno može apsolutno da zakoči projekat i da narednih godina to ne rešimo.rekao je tada lokalnim medijama Vladimir Gak.

  O izgradnji pešačko-biciklističke staze do autleta bilo je reči i 2019. godine.

  Vrednost investicije je, kako je tada saopšteno oko 70 miliona dinara, a staza će biti dužine oko 3.200, 1 metar širine biciklističke staze, 1 metar trim staze i 2,5 metra pešačke staze.

  Nakon  završetka izgradnje biće postavljene klupe, javna rasveta i  uređene zelene površine kao zaštitni pojas do puta.– rekao je te 2019. godine predsednik Opštine Inđija.

  Godine su prolazile i sve ređe je bilo reči o pomenutom projektu.

  Ove, 2024. godine, projekat pešačko-biciklističke staze do autoleta nije među projektima koji će biti podržani usvajanjem rebalansa budžeta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija