Osnovna škola u Sremskoj Kamenici zabranila nošenje i upotrebu telefona

Categories NOVO, VojvodinaPosted on

Učenici Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Kamenice više neće moći da koriste mobilne telefone u toj ustanovi, piše RTV.

Tim potezom, ta škola postala je jedna od prvih u našoj zemlji, koja je uvela takav tip zabrane. Odluku je donela uprava škole uz podršku đačkog parlamenta i saveta roditelja, a sve sa ciljem da se nastava odvija neometano, a pored toga i da se učenici više fokusiraju na učenje i druženje sa svojim vršnjacima.

– –U proteklih nekoliko godina kod učenika te škole primećena je sve veća zavisnost od mobilnih telefona, što je prouzrokovalo slabu usredsređenost na predavanjima i sa telefonima je često bila narušavana privatnost kod ostalih đaka. – kaže direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Dejan Merdanović za RTV.

Ranija praksa te škole bila je da učenici svoje mobilne telefone odlažu u kutije pre početka nastave. Novim pravilnikom ustanovljene su i određene sankcije kojima je predviđeno da nakon prvog prestupa učenik dobije samo usmenu opomenu, a za svaki naredni sledi sve strožija kazna,. – kaže Merdanović i dodaje da mu je želja da i ostale škole slede njihov primer.

Izvor: RTV

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *