• Otkriveno u kom čipsu iz Srbije je nađena kancerogena materija

  Poljoprivredna inspekcija izdala je nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju čipsa sa ukusom paprike, za koji je otkriveno da sadrži kancerogenu materiju akrilamid. Evropska komisija je, na osnovu zvanične RASFF notifikacije, obelodanila da je na granici sa Hrvatskom u čipsu iz Srbije otkriven visok nivo akrilamida. Kako saznaje N1, reč je o čipsu koji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otkriveno u kom čipsu iz Srbije je nađena kancerogena materija

  Poljoprivredna inspekcija izdala je nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju čipsa sa ukusom paprike, za koji je otkriveno da sadrži kancerogenu materiju akrilamid.

  Evropska komisija je, na osnovu zvanične RASFF notifikacije, obelodanila da je na granici sa Hrvatskom u čipsu iz Srbije otkriven visok nivo akrilamida.

  Kako saznaje N1, reč je o čipsu koji proizvodi „Chips Way“ doo iz Čačka, konkretno rebrasti čips „Chips bits&bytes“ u pakovanju od 150 grama.

  Kontrola je u toku i nakon dobijanja rezultata analiza, objavićemo detaljnije informacije i mere koje će poljoprivredna inspekcija preduzeti. – navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

  Naslovna: Pixabay

  Izvor: N1/ 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija