• Otpušteni direktor traži odštetu

  Vlast u Inđiji dobila je novu šansu da ispravi višestruke greške i pokuša da se odbrani na sudu od optužbi da je nezakonito otpustila bivšeg direktora jednog javnog preduzeća. Na narednoj sednici opštinskog Veća, koja je zakazana za 17. septembar, razmatraće se i doneti odluka o davanju ovlašćenja advokatu Slavku Aćimoviću da zastupa opštinu Inđiju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otpušteni direktor traži odštetu

  Vlast u Inđiji dobila je novu šansu da ispravi višestruke greške i pokuša da se odbrani na sudu od optužbi da je nezakonito otpustila bivšeg direktora jednog javnog preduzeća.

  Na narednoj sednici opštinskog Veća, koja je zakazana za 17. septembar, razmatraće se i doneti odluka o davanju ovlašćenja advokatu Slavku Aćimoviću da zastupa opštinu Inđiju u postupku koji se još vodi u Upravnom sudu Republike Srbije. Reč je o tužbi koju je protiv opštine pokrenuo bivši direktor JP Direkcija za izgradnju opštine Inđija, sadašnji JP Inđija put, Uroš Ćuruvija (na naslovnoj fotografiji sa Antoniusom Trisnom Wandom iz Indoadriatic Industry tokom potpisivanja ugovora 2013. godine).

  Uroš Ćuruvija je sa mesta direktora JP Direkcija za izgradnju opštine Inđija smenjen 29. decembra 2016. godine, pre isteka perioda na koji je imenovan. Ćuruvija je zvanično smenjen jer to javno preduzeće, prema tvrdnjama predstavnika lokalne samouprave, “nije ispunilo planirane aktivnosti iz programa poslovanja Direkcije za izgradnju.”

  Takođe, u razlozima za smenu Ćuruvije se navodi da je „kršenjem direktorskih dužnosti i nesavesnim ponašanjem delovao na štetu javnog preduzeća”.

  Sve to je bio osnov za tužbu koju je Ćuruvija pokrenuo protiv opštine Inđija.

  Uvidom u dokumentaciju, IN Medija saznaje da je Osnovni sud u Staroj Pazovi poništio odluku o suspenziji Uroša Ćuruvije kao nezakonitu. Pored Osnovnog suda u Staroj Pazovi, tužbu koju je pokrenuo Uroš Ćuruvija uvažio je i Upravni sud.

  Upravni sud Republike dostavio je Skupštini opštine Inđija 28. avgusta 2021. godine dostavu spisa i tužbu nekadašnjeg direktora JP Direkcije za izgradnju opštine Inđija (sadašnji JP Inđija put) Uroša Ćuruvije i od lokalnih vlasti sada traži da isprave grešku i angažuju advokata koji će ih zastupati, a ne pravobranioca kome to nije u opisu posla.

  Bivši direktor traži od opštine da mu se plate troškovi postupka sa kamatom pod pretnjom izvršenja.

  M.Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija