• Otvoren konkurs za upis u vojne škole

  Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis u vojne škole koji je otvoren do 31. marta, saopšteno je danas. Ovogodišnjim konkursom predviđen je upis za 175 budućih kadeta Vojne akademije i 17 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 75 učenika opšteg smera i 30 učenika vazduhoplovnog smera Vojne gimnazije i 65 učenika Srednje stručne vojne škole. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otvoren konkurs za upis u vojne škole

  Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis u vojne škole koji je otvoren do 31. marta, saopšteno je danas.

  Ovogodišnjim konkursom predviđen je upis za 175 budućih kadeta Vojne akademije i 17 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 75 učenika opšteg smera i 30 učenika vazduhoplovnog smera Vojne gimnazije i 65 učenika Srednje stručne vojne škole.

  Za status učenika Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole „1.300 kaplara“ u Beogradu pravo prijavljivanja imaju dečaci i devojčice rođeni 2007. godine ili kasnije.

  Kandidati za Vojnu gimnaziju, koji ispunjavaju uslove konkursa, moraće da savladaju proveru fizičke sposobnosti, kao i testove znanja iz matematike i srpskog jezika i književnosti. Pored toga, obaviće se psihološka i medicinsko-zdravstvena procena, kao i bezbednosna provera svih kandidata.

  Ministarstvo u saopštenju podseća da su učenici nakon završenog školovanja u Vojnoj gimnaziji u obavezi da nastave školovanje u Vojnoj akademiji, a da se nakon završenog školovanja u Srednjoj stručnoj vojnoj školi „1300 kaplara“ primaju u Vojsku Srbije u svojstvu profesionalnog podoficira, u činu vodnika.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]