• Otvoren renovirani deo Kliničkog centra Srbije

  Novi, renovirani deo Kliničkog centra Srbije  ima urgentnu garažu sa mestom za sletanje helikoptera, što će ubrzati prijem najtežih slučajeva, a u jednom trenutku će moći da zbrine 24 pacijenta priključenih na aparate, rečeno je danas povodom otvaranja zgrade KCS, javlja agencija Beta. Obnovljenu zgrade KCS-a obišao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kako je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otvoren renovirani deo Kliničkog centra Srbije

  Novi, renovirani deo Kliničkog centra Srbije  ima urgentnu garažu sa mestom za sletanje helikoptera, što će ubrzati prijem najtežih slučajeva, a u jednom trenutku će moći da zbrine 24 pacijenta priključenih na aparate, rečeno je danas povodom otvaranja zgrade KCS, javlja agencija Beta.

  Obnovljenu zgrade KCS-a obišao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kako je rečeno u toj ustanovi ubuduće lekari će dočekivati pacijente, a ne medicinski tehničari kako je do sada bila praksa.

  Prema dosadašnjim podacima iz KCS-a, u toj medicinskoj ustanovi godišnje bude zbrinuto oko milion pacijenata, od kojih je svaki treći iz unutrašnjosti.

  U novoj zgradi na 86.000 kvadratnih metara, moguć je prijem 800 pacijenata, a obezbeđeno je 825 bolničkih postelja.

  Foto: skrinšot Instagram / budućnostsrbije

  Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je za RTS da je danas istorijski dan, jer će biti otvorena od najvećih i najsavremenijih bolnica ne samo u regionu nego u Evropi.

  Pola veka je trebalo da se izgradi novi Univerzitetski klinički centar Srbije, tu su ogromni bolnički kapaciteti, izuzetno skupa i moderna oprema tako da možemo da radimo i visokospecijalizovane zahvate u svim granama medicine –  rekao je doktor Ašanin.

  Prema njegovim rečima zgrada ima 34 operacione sale, osam angio-sala, tri magnetne rezonance, šest skenera, 12 rendgen kabineta, a uvodi se nova robotizovana tehnologija.

  Foto: skrinšot Instagram / budućnostsrbije

  Čekamo i pet skener, tu je potpuno renovirano odeljenje za nuklearnu medicine – rekao je Ašanin i dodao da prve pacijente očekuju do sredine marta.

  U novu zgradu prelazi ceo Urgentni centar, klinike za hematologiju, gastroenterologiju, kardiologiju, grudnu hirurgiju, za endokrinologiju, biće Odeljenje za fertilitet, kao i Centar za transplantaciju.

  Ašanin je rekao da će u naredna dva-tri dana biti otvoren konkurs za prijem 18 lekara u stalni radni odnos.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na svom Instagram profilu da je zbog otvaranja renoviranog Kliničkog centra danas praznik za sve ljude u Srbiji.

  – Tliko godina. Zdravstvo je od presudnog značaja za životni standard ljudi. Zdravlje je najvažnije za svakog čoveka i svaku porodicu. Beskrajno sam srećan što smo u ovome učestvovali. Želim da se zahvalim građanima Srbije koji su verovali da zajednički možemo da gradimo našu zemlju – napisao je Vučićna svom instagram nalogu.

  Naslovna fotografija: skrinšot Instagram / budućnostsrbije

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]