Otvorena kovid bolnica u Novom Sadu

Categories NAJVAŽNIJE, VojvodinaPosted on

Danas je u Novom Sadu otvorena kovid bolnica ukupne površine 20.660 kvadratnih metara. Bolnica obuhvata: prijemno odeljenje, hospitalni deo, odeljenje za radiologiju i dijalizu, te operacioni blok, angio-salu, laboratoriju, kao i banku krvi i apoteku. Kamen-temeljac za izgradnju ove bolnice potavljen je pre četiri meseca, saopštila je Pokrajinska vlada.

Ovo je još jedan zajednički projekat svih nivoa vlasti, izuzetan objekat s najsavremenijom medicinskom opremom. Ispunili smo našu obavezu, izgradili smo bolnicu i omogućili da se borba s pandemijom odvija u najsavremenijim zdravstvenim uslovima. – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Foto: Pokrajinska vlada

Prema Mirovićevim rečima, izgradnja ove bolnice omogućiće nesmetan rad klinika Kliničkog centra Vojvodine, koje su bile u kovid sistemu, kao i nesmetano lečenje pacijenta koji boluju i od drugih bolesti.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je važno istaći da se ova, treća kovid bolnica, gradila paralelno dok je trajala borba s pandemijom.

Aposolutno sam zadovoljna jer je ovaj nivo opremljenosti na najvišem mogućem nivou. Uradili smo veliku i važnu stvar, jer će ova bolnica, nakon završetka pandemije, biti opšta bolnica koju je Novi Sad čekao godinama. – naglasila je predsednica Brnabić.

Tom prilikom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević saopštio je da je Grad Novi Sad obezbedio liniju gradskog prevoza, koja saobraća do pomenute bolnice na Mišeluku.

Otvaranju kovid bolnice prisustvovali su i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *