• Otvorena kovid bolnica u Novom Sadu

  Danas je u Novom Sadu otvorena kovid bolnica ukupne površine 20.660 kvadratnih metara. Bolnica obuhvata: prijemno odeljenje, hospitalni deo, odeljenje za radiologiju i dijalizu, te operacioni blok, angio-salu, laboratoriju, kao i banku krvi i apoteku. Kamen-temeljac za izgradnju ove bolnice potavljen je pre četiri meseca, saopštila je Pokrajinska vlada. – Ovo je još jedan zajednički […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otvorena kovid bolnica u Novom Sadu

  Danas je u Novom Sadu otvorena kovid bolnica ukupne površine 20.660 kvadratnih metara. Bolnica obuhvata: prijemno odeljenje, hospitalni deo, odeljenje za radiologiju i dijalizu, te operacioni blok, angio-salu, laboratoriju, kao i banku krvi i apoteku. Kamen-temeljac za izgradnju ove bolnice potavljen je pre četiri meseca, saopštila je Pokrajinska vlada.

  Ovo je još jedan zajednički projekat svih nivoa vlasti, izuzetan objekat s najsavremenijom medicinskom opremom. Ispunili smo našu obavezu, izgradili smo bolnicu i omogućili da se borba s pandemijom odvija u najsavremenijim zdravstvenim uslovima. – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

  Foto: Pokrajinska vlada

  Prema Mirovićevim rečima, izgradnja ove bolnice omogućiće nesmetan rad klinika Kliničkog centra Vojvodine, koje su bile u kovid sistemu, kao i nesmetano lečenje pacijenta koji boluju i od drugih bolesti.

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je važno istaći da se ova, treća kovid bolnica, gradila paralelno dok je trajala borba s pandemijom.

  Aposolutno sam zadovoljna jer je ovaj nivo opremljenosti na najvišem mogućem nivou. Uradili smo veliku i važnu stvar, jer će ova bolnica, nakon završetka pandemije, biti opšta bolnica koju je Novi Sad čekao godinama. – naglasila je predsednica Brnabić.

  Tom prilikom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević saopštio je da je Grad Novi Sad obezbedio liniju gradskog prevoza, koja saobraća do pomenute bolnice na Mišeluku.

  Otvaranju kovid bolnice prisustvovali su i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Aurora Borelis zabeležena i iznad Bačke Topole

  Planeta Zemlja je od juče pod udarom jake geomagnetne oluje koju izazivaju erupcije na površini Sunca do kojih je došlo prethodnih dana, što je dovelo do pojave fenomena Polarne […]