• Otvoreno “Keltsko naselje”

  Tematski park “Keltsko naselje” otvoren je danas u Inđiji, preko puta zoo vrta “Koki”. Radi se o rekonstrukciji keltskog naselja koje dočarava način svakodnevnog života starih Kelta, koji su boravili na teritoriji opštine Inđija. U okviru kompleksa se nalazi nekoliko objekata napravljenih od drveta i blata i pokriveni trskom, po uzoru na autentična keltska domaćinstva […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otvoreno “Keltsko naselje”

  Tematski park “Keltsko naselje” otvoren je danas u Inđiji, preko puta zoo vrta “Koki”.

  Radi se o rekonstrukciji keltskog naselja koje dočarava način svakodnevnog života starih Kelta, koji su boravili na teritoriji opštine Inđija. U okviru kompleksa se nalazi nekoliko objekata napravljenih od drveta i blata i pokriveni trskom, po uzoru na autentična keltska domaćinstva i zanatske radionice. U jednoj od njih se nalazi i muzej sa raznim eksponatima, od alatki ili novčića koje su koristili, do odeće koju su nosili pripadnici keltskog plemena Skordisci koji su pre oko 2.300 godina živeli na području Srema.

  “Posetiocima Keltskog sela dobrodošlicu pružaju kostimirano osoblje i stručni vodiči koji svojom pričom upotpunjavaju celokupan doživljaj. Takođe, posetioci mogu učestvovati u brojnim radionicama i uživati u različitim sadržajima na otvorenom,” navodi se na sajtu Turističke organizacije Inđije.

  Ideja za rekonstrukciju Keltskog naselja nastala je 2012. godine, na osnovu 62 arheološka nalazišta iz tog perioda pronađena na teritoriji opštine Inđija. Najpoznatija i najbogatija nalazišta su u Krčedinu, a samo na dva u tom mestu pronađeno je 883 novčića iz tog perioda.

  Foto: Keltsko selo
  Autor: InMedija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]