• Pad prodaje mobilnih telefona: Najveći u poslednjih 10 godina

  Prodaja pametnih telefona u prethodnoj godini pala je za 18%, što je najveći pad za taj sektor u poslednjoj deceniji, pošto su potrošači kupovali veoma oprezno, saopštila je firma za istraživanje tržišta „IDC“, prenose agencije. Ukupan broj isporučenih uređaja iznosio je 286 miliona, što predstavlja pad sa 329 miliona u 2021. godini, a to znači […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pad prodaje mobilnih telefona: Najveći u poslednjih 10 godina

  Prodaja pametnih telefona u prethodnoj godini pala je za 18%, što je najveći pad za taj sektor u poslednjoj deceniji, pošto su potrošači kupovali veoma oprezno, saopštila je firma za istraživanje tržišta „IDC“, prenose agencije.

  Ukupan broj isporučenih uređaja iznosio je 286 miliona, što predstavlja pad sa 329 miliona u 2021. godini, a to znači da je ukupan obim prodaje u 2022. bio manji od onog iz 2013, i po prvi put od tada je godišnja prodaja pala na ispod 300 miliona, navodi se u izveštaju.

  Svih pet najvećih brendova na tržištu telefona su zabeležili dvocifrene gubitke na godišnjem nivou.

  Fotografija: Steve Elliott

  Telefoni „Vivo“, koje pokreće operativni sistem „Android“, bili su najprodavaniji brend prethodne godine, sa tržišnim udelom od 18,6%, a njegove isporuke pale su za četvrtinu. Drugi najprodavaniji brend bio je „Honor“, a na trećem mestu bili su „Epl“ i „Oppo“.

  Pad prodaje pametnih telefona u Kini odrazio se i na prodaju u tom sektoru na globalnom nivou, jer je globalna isporuka pametnih telefona dostigla 1,2 milijarde, što je najniže od 2013. i predstavlja pad od više od 11%.

  Naslovna fotografija: Jon Fingas
  IN Medija

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ovaj-telefon-kosta-samo-125-evra-a-gotovo-je-isti-kao-iphone-14-pro/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]