• Paori sami uređuju atarske puteve iako je budžetom opredeljeno 44,6 miliona dinara za te namene

  Za uređennje atarskih puteva na teritoriji Opštine Inđija budžetom za 2024. Godinu opredeljeno je gotovo 33 miliona dinara i dodatnih 11,7 miliona za istu namenu iz drugih nivoa vlasti. Ukupno za ovaj posao planirano je 44,6 miliona dinara. I pored ovih sredstava poljoprivrednici u Krčedinu sami su se organizovali sa mehanizacijom ali i troškovima goriva kako bi sredili 30  kilometara atarskih puteva koji pripadaju ovom selu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Paori sami uređuju atarske puteve iako je budžetom opredeljeno 44,6 miliona dinara za te namene
  Foto: Printscreen YT Radoslav Adamović

  Poljoprivrednici iz Krčedina i ove godine su samoinicijativno vršili sređivanja odnosno ravnanje atarskih puteva. Treća akcija ravnanja oko 30 kilometara atarskih puteva u Krčedinu okupila je 8 poljoprivrednika čija je mehanizacija za 7 sati neprekidnog rada sredila oko 70 odsto atarskih puteva.

  U trećoj po redu akciji ravnanja atarskih puteva učestvovalo je 8 piljopriverenika iz Krčedina, od mehanizacije koristili su 4 tanjirače, dva spremača, jedna drljača i jedan valjak. U video klipu na svom Jutjub kanalu poljopriverednik iz Krčedina Radoslav Adamović do detalja objašnjava i slikom eleži proces sređivanja puteva.

  On ističe da Krčedin poseduje oko 50 kilometara atarskih puteva od čega on I njegovi prijatelji sređuju oko 30 kilometara, ostatak je kako navodi deo puteva koji se retko koriste a deo sređuju pojedinci.

  -Najveći problem za mehanizaciju na atarskim putevima su trava, bačeni beton i smeće koje nesavesni građani bacaju duž atarskih puteva. Kada počnu radovi u poljima ovakvo stanje puteva je opasno po mehanizaciju. Selo nema puno poljoprivrednika, od prilike tu je 20 domaćinstava tako da je odziv od nas 8 prilično zadovoljavajuć.– kaže u svom YT klipu Radoslav Adamović poljoprivrednik iz Krčedina I jedan od učesnika akcije sređivanja.

  Poljoprivredici ističu da im je za 7 sati posla na 30 kilometara atarskih puteva potrebno oko 30 litara goriva, što je manje ulaganja nego da oštete mehanizaciju. Prema najavama učesnika u ovoj akcijiona šće biti održavana i narednih godina u proleće i to najverovatnnije u martu.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija