Park Vašarište bez mobilijara za decu 7 godina

Nešto manje od 7 godina inđijski park Vašarište nema dečiji mobiijar, a nakon prošlogodišnje rekonstrukcije parka iako je najavljen, mobilijar nije postavljen. Rekonstrukcija parka počeka je 25. avgusta prošle godine a završena je u novembru, što je opštinski budžet olakšalo za 9 miliona dinara. I pre same rekonstrukcije park nije imao dečiji mobilijar, koji je […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Park Vašarište bez mobilijara za decu 7 godina

Nešto manje od 7 godina inđijski park Vašarište nema dečiji mobiijar, a nakon prošlogodišnje rekonstrukcije parka iako je najavljen, mobilijar nije postavljen. Rekonstrukcija parka počeka je 25. avgusta prošle godine a završena je u novembru, što je opštinski budžet olakšalo za 9 miliona dinara. I pre same rekonstrukcije park nije imao dečiji mobilijar, koji je uklonjen još 2015. godine u cilju zamene. Sadašnja vlast je od 2016. godine do danas pokušala jednu nabavku mobilijara i to bezuspešno. Te 2017. godine mobilijar je plaćen novcem građana 241.760, 12 dinara i nikada nije isporučen.

Prošlogodišnjom rekonstrukcijom parka Vašarište obuhvaćeno je parterno uređenje (staze), postavljanje javne rasvete, dvanaest klupa i ulaz u park ulazi sa 4 strane. U izjavama lokalnim medijima iz 2021. godine, Dragan Ibročić načelnik za privredu i investicije, kazao je da će u parku biti uređen i teren za balote kao i platoi za postavljanje dečijeg mobilijara. Prošlogodišnja rekonstrukcija parka Vašarište koštala je, prema izveštajima, 9 miliona dinara.

Foto: park Vašarište radovi 2021. godina

Ova rekonstrukcija završena je novembra 2021. godine, istovremeno u projekciji budžeta  za 2022. predviđeno je ulaganje 11,5 miliona dinara za “ rekonstrukciju i uređenje parka sa leve strane Novosadsne ulice ka Novom Sadu”. U obrazloženju troškova stoji da radovi počinju 2021. a završavaju se 2022. godine. Pored već uloženih 9 miliona dinara u prethodnoj godini ostaje “kusur” od 2,5 miliona dinara koji bi trebao biti uluženi u ovaj park.

Osim te investicije budžet za 2022. godinu predviđa i 20 miliona dinara za “ dečije mobilijare u parkovima i na zelenim površinama”.

Iako je budžetom predviđen novac (kroz odvojene projekte) za postavljenje dečijih mobilijara u parkovima i na zelenim površinama, park Vašarište pored novog izgleda nije dobio mobilijare.

Ovo nije prvi slučaj da lokalna samouprava u Inđiji ima problema prilikom nabavke  postavljanja mobilijara za decu. Naime, u julu 2017. godine opština Inđija je uplatila ali nikad nije dobila mobilijare za decu.

Krajem jula 2017. godine potpisan je Ugovor o poklonu mobilijara za dečije igralište između firme Mega Stil mobilijar DOO Ruma i mesnih zajednica Beška i Novi Slankamen. Predmet Ugovora o poklonu podrazumevao je davanje u svojinu jedne garniture mobilijara za dečije igralište koja se sastoji od duple kule sa mostom, klackalice, ljuljaške, peščanika, penjalice, dvorske ograde, grede za ravnotežu sa džeti stopalom, klupe i korpe za otpatke. Iako je novac iz opštnskog budžeta (241.780,12 dinara) uplaćen, mobilijari ni nakon više od godinu dana nisu stigli u sela inđijske opštine, pokazuje istraživanje Vojvođanskog istraživačko- analitičkog centra (VOICE)

Osim plana o uređenju parka Vašarište, budžetom je predviđeno 6,3  miliona dinara za “ rekonstrukciju i uređenje parka sa desne strane Novosadske ulice ka Novom Sadu”. Prema budžetskom planiranju radovi na rekonstrukciji ovog parka trebali su početi i završiti se u ovoj godini, a kompletno finansiranje je planirano iz opštinskog budžeta bez finansijske pomoći drugih nivoa vlasti.

Planom nije precizirano u kom delu godine će radovi na rekonstrukciji ova dva parka početi ali je jasno naznačeno da će u 2022. godini biti završeni. Lokalnoj samoupravi ostaje 4 meseca da završe planirane radove, po svemu sudeći deca će mobilijare dobiti na jesen ili u zimskom periodu. Ukoliko i ove godine plan postavke mobilijara ne bude ispoštovan Inđija se bliži rekordu da čitavu deceniju nije u mogućnosti da opremi parkove po meri deteta.

Verica Marinčić (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.