Park Vašarište do kraja marta dobija dečiji mobilijar?

Nakon 8 godina i rekonstrukcije 2021. godine, park Vašarište bi do kraja marta trebao da dobije dečiji mobilijar. Javnom nabavkom lokalna samouprava je u januaru dodelila ugovor od 2,2 miliona dinara firmi Total Sport iz Beograda za „opremu za parkove i dečija igrališta“ Javna nabavka za nabavku i montažu dečijeg mobilijara za park u Novosadskoj […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Park Vašarište do kraja marta dobija dečiji mobilijar?

Nakon 8 godina i rekonstrukcije 2021. godine, park Vašarište bi do kraja marta trebao da dobije dečiji mobilijar. Javnom nabavkom lokalna samouprava je u januaru dodelila ugovor od 2,2 miliona dinara firmi Total Sport iz Beograda za „opremu za parkove i dečija igrališta“

Javna nabavka za nabavku i montažu dečijeg mobilijara za park u Novosadskoj ulici, leva strana u pravcu ka Novom Sadu, objavljeni su 20. decembra prošle godine. Sredstva za nabavku dečijeg mobilijara planirana su rebalansom budžeta opštine Inđija u 2022. godini sa procenjenom vrednošću od 1,8 miliona dinara bez uračunatog PDV. Ponuda je objavljena 20. decembra i ispravljena 31.decembra 2022. godine, ovom javnom pozivu odazvao se jedan ponuđač koji je i izabran 13. januara 2023. godine.

Prema ugovoru sa ponuđačem lokalna samouprava ima rok isplate 45 dana dok se ponuđač odnosno firma Total Sport obavezala da će posao obaviti u roku od 20 dana. To praktično znači da bi lokalna samouprava do kraja februara trebala da isplati pomenutu firmu koja bi do 20. marta bila u obavezi da nabavi i postavi dečiji mobilijar u park Vašarište.

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/park-vasariste-bez-mobilijara-za-decu-7-godina/

Podsetimo, park Vašarište je 8 godina bez dečijeg mobilijara, rekonstrukcijom iz 2021. godine iako je najavljen, mobilijar nije postavljen. Ova rekonstrukcija završena je novembra 2021. godine, istovremeno u projekciji budžeta  za 2022. predviđeno je ulaganje 11,5 miliona dinara za “ rekonstrukciju i uređenje parka sa leve strane Novosadsne ulice ka Novom Sadu”. U obrazloženju troškova stoji da radovi počinju 2021. a završavaju se 2022. godine. Pored već uloženih 9 miliona dinara u 2021. godini ostaje “kusur” od 2,5 miliona dinara koji bi trebao biti uluženi u ovaj park.

Osim te investicije budžet za 2022. godinu predviđa i 20 miliona dinara za “ dečije mobilijare u parkovima i na zelenim površinama”.

I pre same rekonstrukcije park nije imao dečiji mobilijar, koji je uklonjen još 2015. godine u cilju zamene. Sadašnja vlast je od 2016. godine do danas pokušala jednu nabavku mobilijara i to bezuspešno. Te 2017. godine mobilijar je plaćen novcem građana 241.760, 12 dinara i nikada nije isporučen.

V. Marinčić (IN Medija)

Pročitaj još:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/devet-miliona-za-uredjenje-parka-vasariste-nakon-5-godina/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.