• Pašalić: Država je zakonom napravila mrežu da nasilnik ne može da se izvuče

  Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da je Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici „država napravila mrežu da se nasilnik ne može izvući“. – Ukoliko se nasilje pojavi prvi put bilo fizičko, psihičko ili drugi vid nasilja, nasilnik mora da se prati. U slučaju Pirota službe su zakazale. – rekao je Pašalić za Radio […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pašalić: Država je zakonom napravila mrežu da nasilnik ne može da se izvuče
  Foto: Pixabay

  Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da je Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici „država napravila mrežu da se nasilnik ne može izvući“.

  Ukoliko se nasilje pojavi prvi put bilo fizičko, psihičko ili drugi vid nasilja, nasilnik mora da se prati. U slučaju Pirota službe su zakazale. – rekao je Pašalić za Radio televeziju Srbije (RTS).

  Kako je naveo, tu je bilo više puta da je nasilnik uznemiravao žrtvu, policija je reagovala ali nije bilo adekvatne procene rizika.

  U slučaju porodičnog nasilja u Zaječaru, Pašalić je uputio i preporuku da se deca i kada su svedoci tretiraju kao žrtve.

  Potrebna je ne samo promena zakona već i promena ponašanja prema deci koja su prisustvovala nasilju. Mora se sa velikom pažnjom voditi računa da i ona budu tretirana kao žrtve, jer se ta deca u kasnijem uzrastu često identifikuju ili sa nasilnikom ili sa žrtvom nasilja. – ukazao je Pašalić.

  On je ocenio da kada dođe do propusta u postupanju, onda ne zakažu samo pojedine institucije, već ceo sistem, zbog čega se i insistira na doslednoj primeni zakona, jer ako se on primenjuje onda nasilnik ne može da se nađe u situaciji da može da vrši nasilje.

  Naslovna: EU Parliament

  Izvor: Beta, RTS

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-pusten-na-slobodu-muskarac-koji-je-pokusao-da-siluje-zenu-pred-detetom/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]