• Pećinci: Milorad Pantić tužio predsednika OO DS-a Nikolu Mažića zbog klevete

  Poverenik Srpske napredne stranke za opštinu Pećinci, Milorad Pantiuć Luki podneo je privatnu tužbu zbog klevete protiv predsednika okružnog odbora i predsednika opštinskog odbora Demokratske stranke u Pećincima, Nikole Mažića, potvrđeno je za IN Medija. Podsetimo da je ova sremska opština je dospela u “žižu javnosti” nakon što su roditeljima, koji su članovi Demokratske stranke, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pećinci: Milorad Pantić tužio predsednika OO DS-a Nikolu Mažića zbog klevete

  Poverenik Srpske napredne stranke za opštinu Pećinci, Milorad Pantiuć Luki podneo je privatnu tužbu zbog klevete protiv predsednika okružnog odbora i predsednika opštinskog odbora Demokratske stranke u Pećincima, Nikole Mažića, potvrđeno je za IN Medija.

  Podsetimo da je ova sremska opština je dospela u “žižu javnosti” nakon što su roditeljima, koji su članovi Demokratske stranke, deca stavljena na listu čekanja. Roditelji su tada za čitavu situaciju u kojoj su se našli optužili poverenika SNS-a Milorada Pantić Lukija.

  Početkom marta ove godine reagovala je i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja je saopštila da PU „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca nije postupila po preporuci ni posle opomene.

  U saopštenju je navedeno da je nakon pritužbe Udruženja A11 – Inicijative za ekonomska i socijalna prava i roditelja protiv predškolske ustanove zbog diskriminacije troje dece koja nisu upisana, Poverenik doneo mišljenje da je rukovodstvo vrtića iz Pećinaca povredilo odredbe Zakona o zabrani diskriminacije.

  „Nastavlja se dalji politički progon“ – Nikola Mažić

  Milorad Pantić Luki smatra da je “inspirator medijske hajke” na njega Demokratska stranka čiji je funkcioner Nikola Mažić.

  Nastavlja se dalji politički progon u opštini Pećinci jer je Pantić razotkriven kod nezapamćene diskriminacije dece i veoma koruptivnih radnji. Od javnih nabavki, tendera do Plana generalne regulacije naselja Šimanovci. – kaže za IN Medija predsednik OO DS Pećinci Nikola Mažić.

  Inače, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je 20. marta opštinu Pećinci i tom prilikom je, u pratnji opštinskog rukovodstva, razgovarao sa predstavnicima Lovačkog društva „Donji Tovarnik“ i Udruženja žena „Sunčev cvet“, a obišao je i novi mini zoo vrt u Donjem Tovarniku.

  Kako je ranije pisao Vojvođanski istraživaćko – analitički centar (Voice), u izgradnju mini zoo vrta u selu Donji Tovarnik, u opštini Pećinci, učestvovala je lokalna samouprava i udruženje ribolovaca, a zakonski zastupnik udruženja ribolovaca je Darko Pantić, sin lokalnog poverenika Srpske napredne stranke (SNS) Milorada Pantića.

  Njegov drugi sin, Bojan Pantić, direktor je firme Agapornis doo čija je delatnost botanički i zoološki vrtovi i zaštita prirodnih vrednosti. Firma Agapornis je osnovana nakon što je donet Plan detaljne regulacije Donjeg Tovarnika u kom se, između ostalog, navodi da je u centru sela predviđena izgradnja mini zoo vrta.

  Aleksandar Vučić i Milorad Pantić (levo) – foto: Opština Pećinci

  Opoziciona Demokratska stranka je tada saopštila da im se meštani žale da je izgradnja zoološkog vrta u centru sela neprimerena. “Smatramo da je nedopustivo da divlje životinje budu u naseljenom mestu i u neposrednoj blizini ambulante, pošte, škole i crkve”, naveo je DS iz Pećinaca. Oni tvrde i da meštani i privrednici u opštini Pećinci “žive u strahu” od poverenika SNS-a Milorada Pantića.

  Posle podrške koju je dobio od Aleksandra Vučića u sopstvenom selu, Milorad Pantić se ponaša još gore.- tvrdi lider sremskih demokrata Nikola Mažić.

  Ipak, na suđenju koje je zakazano za sredu 29. marta, Nikola Mažić očekuje da će pravosuđe biti nezavisno i profesionalno.

  Nadam se da će pravosuđe biti nezavisno i profesionalno u mom slučaju kao i u slučaju naših tužbi protiv Predškolske ustanove i Anite Volčevski. – kazao je Mažić.

  M.Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jankovic-uprkos-opomeni-vrtic-u-pecincima-nije-upisao-diskriminisanu-decu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]