• Pećinci: Na listi čekanja deca čiji su roditelji politički nepodobni

  Roditelji čija su deca ispisana iz PU „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci  najavljuju protest ispred objekta ustanove jer od nadležnih nisu dobili konkretne odgovora zbog čega i kada je doneta takva odluka. Roditelji navode da su o odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorice PU “ Vlada Obradović Kameni”, Anite Vončevski. Kako kažu, pozvala […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pećinci: Na listi čekanja deca čiji su roditelji politički nepodobni

  Roditelji čija su deca ispisana iz PU „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci  najavljuju protest ispred objekta ustanove jer od nadležnih nisu dobili konkretne odgovora zbog čega i kada je doneta takva odluka. Roditelji navode da su o odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorice PU “ Vlada Obradović Kameni”, Anite Vončevski. Kako kažu, pozvala ih je žena koja se nije predstavila a jedini odgovor je bio “To je odluka Komisije”.

  Jelana Mažić, majka dvoje dece, kaže da je nakon više pokušaja da dobije konretan odgovor zbog čega njena deca ne mogu u vrtič iako ima mesta, sumnja da je reč o političkom pritisku jer roditelji koji imaju isti problem ne podržavaju lokalnu vlast.

  Ovo je hir jednog čoveka, onog koji se za sve pita u opštini Pećinci. – kaže Jelena Mažić.i

  Za IN Medija, Jelena Mažić kaže da je telefonski poziv iz vrtića usledio u četvrtak, sa fiksnog telefona. S Nena deca već idu u vrtić u selu Obrež, opština Pećinci, a ona i suprug, koji su u stalnom radnom odnosu, izmiruju redovno sve obaveza prema predškolskoj ustanovi, očekivala je potvrdu da su deca i ove godine upisana.

  Očekivala sam potvrdu iz vrtića da su deca primljena, jer moj sin od pet i ćerka od dve su prošle godine išli u vrtić, međutim žana koja se nije predstavila mi je rekla da su deca na listi čekanja i da je to odluka komisije.  Pitala sam na osnovu čega su doneli takvu odluku ali nisam dobila nikakav odgovor već je ta žena iz vrtića samo ponovila da je to odluka komisije i uputila me na nekakve brojeve preko kojih mogu da pratim ko je na listi čekanja, da li je neko od roditelja eventualno odustao. Nakon toga sam pozvala direktoricu vrtića ali se niko nije javljao pa sam poslala poruku. I dalje se niko nije javljao na taj broj niti je bilo odgovora na poslatu poruku. – kaže Jelena Mažić.

  Prema njenim rečima, nedovno je u vrtiću u Obrežu otvorena još jedna prostorija za mališane te joj nije jasno zbog čega nema mesta i za njenu decu.

  Znamo da u vrtiću u Obrežu ima mesta jer je otvorena još jedna dodatna soba, za jaslice gde bude po 14-toro u obe sobe. Pozvala sam i vaspitačicu, ženu koja je bila do skoro rukovodilac objekta u Obrežu, i kada sam joj rekla o čemu se radi ona je bila ubeđena da je reč o administrativnoj grešci, i rekla mi da će ona odmah pozvati direktoricu i videti o čemu se radi. Kada sam je kasnije pozvala, samo mi je rekla da je nama sve objašnjano ranije preko telefona i nije mi dala ni jedno drugo objašnjenje. – kaže naša sagovornica i dodaje da se obratila i predsedniku opštine Pećinci, Siniši Đokiću.

  Poslala sam mejl predsedniku opštine Pećinci, Sinišu Đokića, kako bi mi bar on objasnio, i tu je odgovor izostao. Poslalu smo i pritužbu na pisarnicu u zgradi opštine Pećinci ali ni ona nije urodila plodom. – navodi Jelena Mažići dodaje.

  – Pošto nemaju ni jedan argument, posumnjala sam da je razlog to što je rođeni brat mog supruga, Nikola,  politički aktivan i to na strani opozicije. Svi već znaju kakva je politička situacija u opštini Pećinci, da postoji samo jedan čovek, Milorad Pantić Luki,  koji se za sve pita. Suprug i ja uopšte nismo iz te priče , ja radim u Beogradu on u stranoj kompaniji u Šimonovcima. Dakle, ne polažemo račune tom lokalnom moćniku, jednostavno radimo svoj posao. Jedino nam preostaje protest ispred objekta PU „Vlada Obradović Kameni“. – kaže naša sagovornica.

  Pored Jelene i njenog supruga, na protestu koji će se održati sutra od 11 sati,  ispred objekta predškoslke ustanove u Pećincima, biće prisutni i roditelji predškoske dece koji imaju isti problem. Kako je potvrđeno našem portalu, reč je o roditeljima koji su u opštini Pećinci učestvovali kako u poltičkim tako i u nedavnim protestima protiv aktuelne vlasti koje su organizovali poljoprivrednici.

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem