• Pećinci: Tri liste za izbore, koalicija „Pećinci protiv nasilja“ ima rok od 48 sati da ispravi nedostatke

  Republička izborna komisija je u opštini Pećinci do sada proglasila tri izborne liste kandidata za predstojeće lokalne izbore. I koalicija „Pećinci protiv nasilja“ predala listu ali mora da ispravi nedostatke.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pećinci: Tri liste za izbore, koalicija „Pećinci protiv nasilja“ ima rok od 48 sati da ispravi nedostatke
  Foto:IN Medija

  Listu sa imenima 30 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu prva je predala koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke dok je drugu listu predala grupa građana “Za zelenije Pećince”.

  Ova grupa građana predala je listu sa svega 8 kandidata za predstavnike naroda u Skupštini opštine Pećinci.

  Izborna komisija je u nedelju 12. maja, proglasila izbornu listu „Za naše selo – Narodni pokret Srbije – Miroslav Aleksić.

  Prvi na listi je Živko Marković Bata, nekadašnji predsednik OO Demokratske stranke u Pećincima. Marković je odlukom Izvršnog odbora te stranke početkom jula 2020. godine isključen iz DS-a.

  Inače, aktuelni predsednik pećinačkih demokrata Nikola Mažić je na svom Fejsbuk profilu saopštio da je Demokratska stranka sa svojim koalicionim partnerima 10. maja predala listu kandidata za odbornike na predstojećim izborima „Pećinci protiv nasilja“

  Zaključkom republičke izborne komisije, donetom u nedelju 12. maja 2024. godine, nalaže se pomenutoj koaliciji da se u ime političke stranke zaključi koaliciopni sporazum koji sadrži ime, prezime, JMB, mesto i adresu prebivališta Nikole Mažića da u ime Demokratske stranke zaključi koalicioni sporazum.

  Takođe, to isto treba da uradi i Nikola Grubješić ispred stranke Novo lice Srbije. Zaključkom je naloženo da se dostavi pismena saglasnost pravnog lica da se u naslovu pravnog lica koristi njegovo ime. Nedostatak je, prema Zaključku komisiji, i to što moraju da se usklade kod pojedinih kandidata za odbornike određeni podaci. Kako se navodi kod pojedih kandidata moraju da se usklade podaci o zanimanju.

  Ova koalicija ima rok 48 sati da ispravi navedene nedostatke, što je za IN Medija potvrdio i Nikola Mažić.  

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem